Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els centres de formació contínua de Valls presenten una oferta per a 600 persones

El Centre de Formació per Adults, l'Escola Oficial d'Idiomes i l'Oficina de Català de Valls amplien la seva oferta de cara al curs 2018/19

El regidor d'Ensenyament de Valls, Martí Barberà, ha presentat la nova oferta formativa del curs 2018/19 acompanyat de les representants dels tres centres públics El regidor d'Ensenyament de Valls, Martí Barberà, ha presentat la nova oferta formativa del curs 2018/19 acompanyat de les representants dels tres centres públics AJUNTAMENT DE VALLS
Ensenyament Josep Cartanyà
Dimarts, 26 Juny 2018 16:32

"Valls té totes les eines d'una oferta complerta en formació contínua". D'aquesta manera, el regidor d'Ensenyament de Valls, Martí Barberà, resumia l'oferta presentada avui pel Centre de Formació per Adults (CFA), l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) i l'Oficina de Català de Valls per al nou curs 2018/19. Barberà ha destacat que enguany s'oferiran prop de 600 places entre els tres centres de formació públics que donen servei a Valls i comarca. Els tres centres mantenen aquells cursos que els han caracteritzat durant els últims anys però incorporen novetats a l'oferta del nou curs.

El Centre de Formació per Adults

L'Escola d'adults de Valls incorpora com a principal novetat les proves d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys i per a majors de 45 anys -la mateixa prova però amb restriccions-. La directora del Centre de Formació per Adults (CFA), Mariona Flavià, ha destacat l'avantatge que tindrà la gent de la comarca, "que podrà formar-se per fer les proves d'accés a la Universitat Rovira i Virgili, ben a prop d'aquí". 

El centre també incorpora el 'Competic', en ensenyaments d'informàtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Enguany s'impartiran els nivells bàsics, que el curs vinent ja es podran completar amb el Nivell 3, l'equivalent al certificat ACTIC Avançat, que demostra coneixements de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'hora de cercar feina. 

La resta de l'oferta formativa de l'escola d'adults es completa amb la formació instrumental (abans alfabetització) amb el Graduat en ensenyament secundari en nivell 1 (ESO) i nivell 2 (4t d'ESO) o cursos d'anglès de nivells 1, 2 i 3, entre altres. També destaca el curs de preparació a la prova de grau superior, entre altres disciplines.

L'Escola Oficial d'Idiomes

Per la seva banda, la secretària de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Valls, Marta Álvarez, ha posat l'accent principalment en què l'EOI és "la Pública dels idiomes" i ha recordat que és les EOI "són les úniques que garanteixen títols oficials, valids i acceptats per les univeristats de tot l''Estat".

Del conjunt de l'oferta formativa, Álvarez ha destacat tots els cursos d'anglès i francès. En el cas de l'anglès, l'escola ofereix "tota la formació íntegre", des del nivell més bàsic (A1) fins al C1 (amb el qual s'obté el certificat per impartir classes). Tot i l'oferta de nivell superior, la professora ha explicat que mantenen el curs de nivell bàsic, que segueix sent el més sol·licitat.

Álvarez també ha remarcat que "el nostre professorat està altament qualificat", així, com la qualitat de les instal·lacions, "amb aules multimèdia, d'autoaprenentatge, bilbioteques per nivells o sala d'estudi", entre altres. 

Finalment, la secretària de l'EOI de Valls també s'ha referit a la col·laboració amb el viver d'empreses Valls Genera, d'on n'ha sortit experiències formatives noves com ara un curs especialitzat de francès de negocis.

L'Oficina de Català de Valls

L'oferta de formació contínua de la capital de l'Alt Camp la completa l'Oficina de Català de Valls. A més dels cursos de català habituals, de cara a la nova temporada, l'OC ampliarà la seva oferta gràcies a la millora del conveni amb l'Ajuntament de Valls, que passa del 9.000 als 20.000 euros. I ho farà amb la incorporació de nous cursos i tallers més especialitzats en temes com gramàtica o conversa, entre altres. La directora de l'Oficina de Català, Carme Leiva, ha explicat que tot parteix d'un projecte que té per objectiu "ampliar l'oferta formativa cap a altres modalitats d'aprenentatge".

Una de les noves experiències marca de la casa han estat les 'Pràctiques lingüístiques', que s'han fet durant els mesos de maig i juny, i en què una vintena d'establiments de Valls han col·laborat atenent en català a persones que necessitaven millorar el seu nivell de conversa tot fent "les seves compres qüotidianes en tot tipus de comerços", explica Leiva. En total, més de 75 persones han fet aquestes pràctiques.

També repetirà una tempotada més el programa 'Voluntariat per la llengua', que des del 2010, ha comptat amb la participació d'un centenar de parelles lingüístiques (català autòcton + català nouvingut).

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: