Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'INS Pere Martell acull cinc modalitats del campionat d’FP de Catalunya Catskills

De les modalitats de Tecnologia de l'Automòbil, Soldadura, Fusteria, Ebenisteria i Fusteria d'obra

La prova de Tecnologia de l'Automòbil del Campionat de Catalunya de Formació Professional (FP) Catskills La prova de Tecnologia de l'Automòbil del Campionat de Catalunya de Formació Professional (FP) Catskills INS PERE MARTELL
Ensenyament Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Juny 2018 20:10

L'Institut Pere Martell ha sigut l'escenari de diverses modalitats del Catskills, el campionat de Catalunya de Formació Professional (FP) que aquesta edició acull competicions de 33 especialitats a diferents localitats. El centre educatiu tarragoní ha acollit les modalitats de Tecnologia de l'Automòbil, Soldadura, Fusteria, Ebenisteria i Fusteria d'obra que s’han celebrat del 5 al 7 de juny. Cada una de les proves compta amb un jurat de prestigi especialitzat en el sector i diverses empreses patrocinadores i col·laboradores.

La programació de les proves a l'Institut Pere Martell ha sigut la següent: Fusteria, Ebenisteria i Fusteria d'obra: del 5 al 7 de juny (Organització de l'Institut Pere Martell en col·laboració amb l'Institut Escola del Treball de Barcelona i l'Institut Escola Industrial de Sabadell); la prova de Tecnologia de l'Automòbil ha sigut els dies 6 i 7 de juny; i, finalment, soldadura, va ser el passat 6 de juny.

Característiques de les diferents modalitats

El Campionat de Catalunya d’FP en l’ofici de tecnologia de l’automòbil (skill 33) és una competició organitzada per l’Institut Pere Martell amb el patrocini d’Autolica Tarragona, concessionari Mercedes Benz per a Tarragona i província. També col·laboren RSF i Aicrag. La competició està dissenyada amb 8 proves i els 10 competidors vinguts d’arreu de Catalunya han hagut de demostrar els seus coneixements assolits realitzant les tasques amb concentració, treballant sota pressió i on s’ha mesurat la seva capacitat de resoldre problemes i realitzant tasques sobre components d’automòbils i sobre els 3 vehicles i equips de diagnòstic que ha cedit Autolica Tarragona.

L’skill 10 de Soldadura compta amb el patrocini de les empreses Gala Gar i AYL. En aquesta skill es podran veure diversos tipus de proves ja que la soldadura ha evolucionat notablement en els últims temps. Els processos de fabricació s’han automatitzat ,tot i això, es segueix utilitzant molt la soldadura manual: reparacions, construccions metàl·liques (construccions navals, muntatge de naus industrials, transport de fluids (gasoductes), artesania metàl·lica, reparació de maquinària, etc. Els processos de soldadura manual més utilitzats segueixen sent: elèctrode revestit, MIG/MAG, TIG, fil tubular amb protecció de gas o sense, soldadura oxiacetilènica ja sigui tova o forta. En l’actualitat molts procediments requereixen la combinació de diferents processos de soldadura (elèctrode revestit + TIG), obtenint productes d’una gran qualitat, com ara canonades i recipients d’alta pressió utilitzats diàriament en la indústria.

Aquests skills estan organitzats per l'Institut Pere Martell en col·laboració amb l'Institut Escola del Treball de Barcelona i l'Institut Escola Industrial de Sabadell. I compten amb el patrocini de les principals empreses del sector del territori i també amb les entitats i organitzacions relacionades amb el món de la Fusta i el Moble.

Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional. Durant les diferents proves, els alumnes utilitzen moltes de les destreses adquirides als cicles que estan estudiant. Aquestes proves les elaboren persones expertes en cadascuna de les diferents categories. El contingut de les proves es recull a les directrius tècniques de cada especialitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: