Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mar Martínez de l’IES Lluís Domènech i Montaner guanya el Premi de Tarragona al concurs Ficcions

L'alumna de l'institut reusenc ha estat relat guanyador de la demarcació, en una 10a edició amb rècord de 3.953 estudiants de secundària inscrits 

La Pedrera-Casa Milà de Barcelona ha acollit el lliurament de premis de la 10a edició del concurs literari 'Ficcions' La Pedrera-Casa Milà de Barcelona ha acollit el lliurament de premis de la 10a edició del concurs literari 'Ficcions' AMIC
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 24 Mai 2018 21:03

Aquest dimecres 22 de maig, La Pedrera-Casa Milà de Barcelona ha acollit el lliurament de premis de la 10a edició del concurs literari Ficcions, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). En l’acte s’han donat a conèixer els guanyadors del concurs i els premis territorials. Mar Martínez i Salvat, de l’IES Lluís Domènech i Montaner de Reus, ha estat qui ha aconseguit el Premi Territorial de Tarragona amb la història “Vaig néixer per estimar-te”, sota el pseudònim marmartineezz.

Amb l’aforament complet, al voltant de 250 persones d’arreu del territori han conegut els guanyadors en directe. L’acte ha comptat amb la presència l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Àngels Torras i Ripoll; el director de Promoció Educativa de l’IMEB, Joan Coma; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve i Zaragoza; i la vicepresidenta segona de l'AMIC i editora d'El Tot Mataró, M. Carme Rodríguez. També hi ha assistit Mohamed El Amrani, president de l’Associació Cultural Xarxa de convivència de Roses i de l’Associació AZAHARA i finalista de Ficcions en una edició anterior i el filòleg, traductor i escriptor Pau Vidal i Gavilán, qui ha fet un discurs jugant amb els noms dels grups finalistes.

El Primer Premi del concurs l’ha obtingut el grup Generació2001, format per Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho del Centro de Estudios Dolmen de l’Hospitalet de Llobregat, per la història “R31CH”, i el Segon Premi ha estat per a Víctor Pérez, de l’IES de La Jonquera, amb el relat “Psicodèlia”. El guanyador del guardó Professor més motivador de Catalunya ha estat Jaume Prat i Fabregat, del centre Maristes Valldemia de Mataró, premi al qual han optat cinc professors i professores finalistes d’arreu de Catalunya.

Aquest ha estat el darrer dels cinc actes de lliurament de premis que s’han celebrat a Menorca, Eivissa, Mallorca i València. Les guanyadores de Millor Història de les Illes Balears, Roser Moll i Mascaró; i la Millor Història del País Valencià, Marina Navarro i Savall, també han estat al lliurament, ja que optaven al primer i al segon premi del concurs.

A la demarcació de Tarragona la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 166 alumnes de 21 centres educatius, dels quals 13 grups formats per 19 joves han aconseguit arribar a la final. En total, el concurs va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 inscrits d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 300 publicacions en paper i digitals fortament arrelades al territori com l'InfoCamp.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: