Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

L’Institut Ramon Barbat de Vila-seca, premiat al Concurs de Cristal·lització a l’Escola

Les tres alumnes representants de l’Institut van guanyar els premis de composició cristal·lina/cristall únic i el de millor vídeo

Alumnes premiades de l'Institut Ramon Barbat de Vila-seca Alumnes premiades de l'Institut Ramon Barbat de Vila-seca CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Diumenge, 13 Mai 2018 10:52

Tres alumnes de l’Institut Ramon Barbat i Miracle de Vila-seca han guanyat dos primers premis al VII Concurs de Cristal·lització a l’Escola, celebrat el passat 4 de maig al Cosmocaixa. El concurs, impulsat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili, ha comptat amb la participació d’un total de 50 centres de tot Catalunya.

Les alumnes Aida Arjona, Andrea Molina i Joana Maria Parrilla, juntament amb la professora Jovita Gordo, van ser les encarregades de representat l’Institut amb els cristalls que han realitzat durant aquest curs. Amb ells, van guanyar els premis de composició cristal·lina/cristall únic i el de millor vídeo.

El concurs consisteix en una jornada que segueix el format d’un congrés científic on els estudiants, per grups, exposen la feina feta i un jurat valora els treballs guanyadors. Per a la valoració es tenen en compte aspectes cristal·logràfics i el pla de treball i de presentació.

La cristal·lització és un procés de formació de cristalls sòlids que es formen a partir d’una sal en dissolució, concretament ADP (dihidrogen fosfat d’amoni), que és la sal utilitzada en aquest concurs. Els alumnes, controlant les condicions del procés, bàsicament la concentració i la temperatura de la solució,  aconsegueixen millorar la qualitat dels cristalls que acaben formant formes piramidals espectaculars.

Publicitat