Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espai de l'Estudiant presenta a Valls l'oferta formativa als estudiants de secundària

El saló reuneix enguany 53 estands, rècord de participació, i espera la presència de prop de 6.000 visitants

L'Espai de l'Estudiant va obrir dijous les seves portes a la Sala Kursaal de Valls L'Espai de l'Estudiant va obrir dijous les seves portes a la Sala Kursaal de Valls SUR
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 09 Març 2018 08:49

Ahir dijous va obrir les portes la 18a edició de l’Espai de l’Estudiant, que se celebra fins aquest divendres a la Sala Kursaal de Valls. L’objectiu de l’Espai de l’Estudiant, que durant l’edició anterior va rebre 6.000 visitants, és apropar l’oferta formativa als estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius. El saló també està obert al públic en general que estigui interessat en màsters, postgraus, cursos d’especialització, tallers ocupacionals i no reglats o formació permanent que estaran presents en els 53 estands de l’edició d’enguany.

La Secretaria d’Universitats i Recerca, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), que integra totes les universitats catalanes, és una de les institucions destacades que participa a l’Espai de l’Estudiant.  L’estand del CIC ofereix informació sobre l’accés a la universitat, l’oferta d’estudis de graus i de màsters universitaris, i tots els aspectes relacionats amb les universitats de Catalunya.

Per la secretària general del CIC, Mercè Jou, el saló vallenc “s’ha consolidat com un punt de trobada per informar-se de tota l’oferta d’estudis del sistema universitari català”. Una oferta molt àmplia sobre la qual, segons Jou, “cal informar i orientar de forma personalitzada els estudiants per tal que prenguin una elecció encertada que els sigui d’utilitat pel seu futur acadèmic i professional”. En aquesta línia, Jou ha lamentat amb contundència la presència a la mostra d’un estand dels Centres Docent Militars de Formació, ja que “els exèrcits no tenen en cap cas la funció d’educar els joves, sinó més aviat la de reclutar-los per a una activitat professional que no té res a veure amb l’evolució personal ni amb el progrés del coneixement en benefici del conjunt de la societat”.

El Consorci Pro-Universitari de l’Alt Camp-Conca de Barberà organitza aquest certamen de referència per als estudiants i els professionals de l’ensenyament secundari i superior de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Publicitat