Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament anuncia que aviat s'iniciaran les obres de l'Escola Arrabassada

La Congregació de les Dominiques va alertar a la Generalitat que hi havia un conveni signat el 2005 amb l'Ajuntament que preveia ubicar el seu col·legi al mateix solar destinat a l'escola pública

Interior dels barracons de l'Escola Arrabassada de Tarragona Interior dels barracons de l'Escola Arrabassada de Tarragona CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 23 Febrer 2018 07:43

L'Ajuntament de Tarragona informa que aquesta setmana membres de l’equip de govern s'han reunit amb representants de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per treballar conjuntament per a l'inici de les obres de construcció de l'Escola Arrabassada. Segons fonts municipals, la reunió, que va ser concertada des de feia dies, "va ser molt positiva i s'espera que en propers dies pugui fer-se públic l'anunci d'inici dels treballs de construcció del centre". Tot i així, encara no s'ha concretat la data d'inici de les obres.

L'anunci arriba després que trascendís que les obres licitades el mes d'octubre de 2017 per 3,7 milions d'euros (sense IVA) podrien veure's "bloquejades". El motiu va ser la petició que va fer la Congregació de les Dominiques al Departament d'Ensenyament de la Generalitat del compliment del conveni signat amb l'Ajuntament el 2005 amb l'alcalde Nadal, el qual preveia l'adjudiació d'un solar per traslladar el col·legi de les Dominiques situat justament on ha d'anar la nova escola pública de l'Arrabassada. Sembla ser, però, que un protocol d'intencions més recent, ja amb l'alcalde Ballesteros, preveia la compatibilitat d'ambós equipaments. Aquesta podria ser la clau del desllorigador del problema.

Ricomà (ERC): ‘La mala gestió de l’equip de govern impedeix que es desencalli la construcció de la nova escola de l’Arrabassada’

Arran de la problemàtica, el portaveu d’ERC-MES-MDC a Tarragona, Pau Ricomà, ha criticat "la inoperància" de l’equip de Ballesteros per resoldre la construcció de la nova escola de l’Arrabassada després de més d’una dècada de conflicte. ‘La mala gestió que ha fet l’alcalde en els seus gairebé 11 anys de mandat ha impedit que es trobi una solució definitiva a les necessitats de l’escola de l’Arrabassada’, afirma Ricomà. El líder republicà considera que, tot i ser una herència que s’ha trobat Ballesteros de l’anterior alcalde, Joan Miquel Nadal, "és inadmissible que després d’una dècada a l’alcaldia els socialistes no hagin resolt la situació’.

En aquest sentit, els republicans recorden que el 2014 el plenari, a proposta del PSC, va aprovar un ‘Protocol d’intencions’ per redactar un nou conveni amb l’escola concertada que permetés donar una sortida a aquest conflicte," però aquest protocol no es va arribar a desenvolupar mai", segons el grup de l'oposició. "Malauradament, les bones intencions no són suficient en política. Demanem a l’alcalde que sigui resolutiu i diligent, més encara quan parlem de necessitats i drets bàsics com l’educació dels infants", conclou Ricomà.

Pau Ricomà afegeix que ‘entenem la decepció dels pares i mares de l’Escola Arrabassada que després d’anys de reivindicacions i lluita veuen com la nova escola compta amb pressupost però segueix bloquejada’. En aquest sentit, cal recordar que la Generalitat va adjudicar la construcció de l’escola el passat mes d’octubre. ‘El projecte no avança malgrat tenim l’obra adjudicada i 3,7 milions d’euros per construir-la, la situació és inexcusable’, conclou Ricomà.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: