Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’escola Solc inaugura una sala sensorial per a persones amb discapacitat intel·lectual

S’ha realitzat en col·laboració amb Dow i servirà per proporcionar respostes terapèutiques i educatives als alumnes que més els costa experimentar sensacions espontàniament

Imatge d'una demostració sobre les teràpies de la nova sala sensorial de l'escola Solc de Tarragona Imatge d'una demostració sobre les teràpies de la nova sala sensorial de l'escola Solc de Tarragona BLANCA JARA
Ensenyament Blanca Jara
Dimarts, 30 Gener 2018 17:02

L’escola Solc de Tarragona celebra la ‘Festa dels sentits’, un acte que ha servit per inaugurar la nova sala sensorial creada en col·laboració amb l’empresa Dow Chemical i que servirà per proporcionar respostes terapèutiques i educatives a les necessitats dels seus usuaris amb discapacitat intel·lectual, afavorint l’aprenentatge i la capacitat de sentir d’aquells a qui més els costa experimentar sensacions espontàniament. A més, aquesta festa inaugural ha comptat amb un espectacle de màgia i un dinar especial per a tots els alumnes del centre.

La directora de l’escola Solc, Raquel Martínez, incideix en ‘la importància del cos com a vehicle d’aprenentatge, ja que el cervell interactua a partir de la integració sensorial’, d’aquesta manera la sala és una eina per facilitar o guiar aquestes sensacions i percepcions a través d’experiències les més properes a la realitat possible, explica Martínez.

La sala sensorial compta amb diferents il·luminacions, un llit d’aigua i seients especials o projecció d’imatge, entre altres. En una de les activitats grupals que s’hi desenvolupen, un flamenc com a fil conductor, viatja pel món a través dels sentits per trobar el millor lloc on viure. D’aquesta manera explora la selva, el desert, la ciutat o el fons marí i hi experimenta estímuls com el soroll, la calor i el fred, el tacte de la sorra o l’olor de cafè. A més de les sessions grupals, la sala sensorial està adaptada per a fer teràpies individualitzades per treballar aspectes específics i de moment les que ja s’han dut a terme han tingut una molt bona acollida.

Aquesta nova sala sensorial s’ha materialitzat gràcies a la col·laboració de l’empresa Dow Chemical que ha finançat la creació de l’espai en el marc del seu cinquantè aniversari a Tarragona. L’empresa es va comprometre a aportar 100.000 euros a tres entitats tarragonines per a fer desenvolupar tres projectes relacionats amb la protecció de la natura, potenciar les persones i la ciència o la col·laboració amb la comunitat. El projecte de l’escola Solc va ser un dels seleccionats i ha finalitzat amb la creació de la sala. Jaume Sariol, director del complex industrial de Dow Tarragona, remarca la ‘rellevància de projectes com aquest i la importància de participar-hi de forma activa’, un projecte de ‘gran valor social que combina tecnologia i innovació pel desenvolupament de noves teràpies’.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha encarregat de descobrir la placa inaugural de la sala juntament amb un dels alumnes del centre, i ha valorat la col·laboració entre ambdues organitzacions molt positivament, així com la seva ‘feina, la claredat d’idees i la implicació constant’. També ha felicitat a l’equip docent de l’escola Solc per la ‘vocació i perseverança a través d’una educació especial intensa i especialitzada’.
L’escola Solc és una cooperativa de treball associat integrada per diferents professionals de l’educació i altres serveis vinculats a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual. La cooperativa Solc, ubicada al complex educatiu de Tarragona i en actiu des de l’any 1974, és una entitat sense afany de lucre declarada d’iniciativa social des de l’any 1980.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: