Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 50.000 alumnes disposaran de material pedagògic sobre Tàrraco

Es tracta de dues pel·lícules que recreen virtualment el patrimoni romà de la ciutat

Imatge de la pel·lícula d''Ingeniería Romana' Imatge de la pel·lícula d''Ingeniería Romana' TARRAGONASMART.CAT
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 27 abril 2017 10:56

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City (FTSMC) proporcionarà a més d’un centenar d’escoles de la demarcació de Tarragona material audiovisual pedagògic en suport digital per explicar el Patrimoni Arqueològic Romà de Tàrraco. En concret es tracta de dues pel•lícules que recreen virtualment i en 3D els principals elements del conjunt patrimonial romà de la ciutat amb una altra precisió científica i històrica. A través d’aquests vídeos els alumnes podran veure com era l’antiga Tàrraco, els seus edificis públics i la vida a la ciutat dels avantpassats.

La difusió d’aquests materials té un objectiu divulgatiu i pedagògic, amb la intenció d’arribar als nens i nenes en un format atractiu i entretingut que ajudi a la conscienciació de la conservació i valorització del patrimoni. Els vídeos són d’una banda, “Tàrraco segle II”, que explica el conjunt arqueològic romà de Tarragona i la seva transformació a través dels ulls d’una nena de 12 anys. De l’altra, el documental “Ingeniería Romana”, emès diverses vegades per Televisión Española, que en el capítol dedicat a les ciutats romanes exposa tota l’enginyeria civil romana i n’explica els seus principals edificis i planificació urbanística agafant Tarragona com a model.

En una segona fase del projecte, la Fundació liderarà un estudi per tal de veure el grau de coneixement del patrimoni de la ciutat entre els escolars i detectar noves formes de divulgació atractives per aquest públic.

Tarragona Smart Heritage

Aquests materials formen part d’una de les accions del projecte Tarragona Smart Heritage, un concepte pioner a l’Estat espanyol que té per objectiu l’ús de la tecnologia com a element pedagògic i divulgatiu del patrimoni.

L’impuls del concepte Smart Heritage inclou projectes com Imageen, que pretén recrear el patrimoni en entorns de realitat virtual, el Projecte Catedrals, liderat per la Universitat Rovira i Virgili i la càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV, i el projecte Cívic Tàrraco, impulsat per la Fundació juntament amb la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: