Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La inversió total de Bon Preu per posar en marxa el centre logístic de Montblanc superarà els 200 MEUR

La companyia preveu acabar la tramitació de construcció de dos magatzems enguany i iniciar les obres al 2023

Terrenys on s'ubicarà el futur centre logístic de Bon Preu a Montblanc, amb dos magatzems Terrenys on s'ubicarà el futur centre logístic de Bon Preu a Montblanc, amb dos magatzems NEUS BERTOLA / ARIADNA ESCODA / ACN
Empreses ACN
Dijous, 24 Novembre 2022 19:03

La inversió total de Bon Preu per posar en marxa el centre logístic de Montblanc serà de 204 milions d’euros, segons la companyia. Serà el segon equipament d’aquestes característiques de l’empresa catalana, que preveu enllestir la tramitació de construcció de dos magatzems a finals d’enguany. Les obres d’urbanització, amb una durada de dos anys, podrien iniciar-se l’abril vinent. A curt termini, Bon Preu espera donar feina a 300 persones i invertir 97,8 milions d’euros, mentre que en els pròxims deu anys la companyia calcula crear 900 llocs de treball. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha celebrat la inversió anunciada, i ha assegurat que pot ser un revulsiu per lluitar contra el despoblament a la comarca.

La futura central logística de Bon Preu a Montblanc planteja dos magatzems, un destinat als productes secs a temperatura ambient i l’altre per als frescos. El director d’operacions de la companyia, Joan Sabartés, ha assenyalat que la construcció s’allargaria dos anys des del seu inici, el qual es preveu que sigui l’any vinent.

En una primera fase, el magatzem de secs ocuparà 26.500 metres quadrats, mentre que el de frescos serà de 12.600 metres quadrats. La previsió però, és ampliar la superfície en 55.900 metres quadrats i 38.800 metres quadrats respectivament. En un futur, l’empresa pretén construir un altre magatzem de logística inversa pensat per a retorn de material reciclable dels seus establiments. Per tot plegat, s’invertiran 204 milions d’euros.

L’empresa comptabilitza que la primera fase de construcció donarà feina a unes 1.350 persones, a banda dels 300 llocs de feina directes que requeriran els magatzems tot just es posin en marxa. L’empresa calcula triplicar la plantilla al llarg de la pròxima dècada i tenir 900 treballadors de diferents perfils.

Joan Font i Pep Andreu

El president i director general de Bon Preu, Joan Font, i l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, aquest dijous (ACN)

“Un emplaçament òptim”

Entre les raons que han dut a l’empresa a escollir Montblanc per instal·lar el futur centre logístic de Bon Preu, el director general Joan Font ha destacat que el municipi és un emplaçament “òptim” per millorar la logística tant a la zona de Ponent com a les Terres de l’Ebre. Font també s’ha mostrat confiat que l’obertura del Coll de l’Illa ajudarà a ser “més eficients” si es compleixen els terminis de les obres.

Aquesta serà la segona ciutat logística de Bon Preu, que se suma a la que es troba als Hostalets de Balenyà i amb què l’empresa pretén consolidar la seva expansió comercial a Catalunya. De moment, les converses perquè en un futur es projecti el primer supermercat de la companyia a la capital de la Conca de Barberà segueixen obertes, si bé encara no hi ha cap acord sobre la taula.

La creació d’un barri d’habitatges, el repte a curt termini

Davant l’anunci de la implantació del futur centre logístic a la ciutat, l’alcalde Josep Andreu i Domingo ha destacat el repte sobre habitatge que té no només Montblanc, sinó també el conjunt de la comarca. En aquest sentit, el batlle ha instat a tots els agents implicats a fer “esforços” per treballar per a la creació d’un barri d’habitatges i de retruc, lluitar contra el despoblament de la Conca de Barberà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: