Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El director de Dow a Tarragona, nomenat nou president de l'Associació Empresarial Química

La prioritat d'Ignasi Cañagueral és "seguir treballant per un sector químic segur, sostenible, competitiu i respectat"

Ignasi Cañagueral, director de Dow a Tarragona, assumeix la presidència de l'AEQT Ignasi Cañagueral, director de Dow a Tarragona, assumeix la presidència de l'AEQT AEQT
Empreses ACN
Dimecres, 18 Mai 2022 11:43

El director del complex de Dow a Tarragona, Ignasi Cañagueral, és el nou president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona. L'assemblea general de l'AEQT va nomenar-lo aquest dimarts com a nou president de l'organització per als propers tres anys. D'aquesta manera, el fins ara vicepresident primer i president de la comissió de seguretat, pren el relleu de continuïtat de Rubén Folgado, president els darrers dos anys i mig, i que un cop complert el seu mandat no ha optat a la reelecció per centrar-se en les seves responsabilitats com a director general de Messer a Espanya i Portugal, tot i que sí continuarà sent membre de la junta directiva, segons informen fonts de l'AEQT.

Les dues vicepresidències passen a ocupar-les a partir d'ara Javier Sancho (Repsol) i Ben Hepfer (BASF), que acompanyaran Cañagueral i la directora gerent, Maria Mas, al capdavant de l'organització.

Per a Cañagueral, culminar l'execució del Pla Estratègic 2021-2023, és la seva gran prioritat, així com "continuar treballant per un sector químic segur i sostenible". També es planteja garantir les condicions de competitivitat i adaptació del sector petroquímic de Tarragona, tant a nivell de present com de cara a les properes dècades, en especial en tot allò relacionat amb la transició energètica cap a la neutralitat climàtica.

El president sortint, Rubén Folgado, en el seu informe de presidència, s'ha acomiadat del càrrec fent un repàs dels intensos dos anys i mig durant els quals ha estat al capdavant de l'associació, marcats per fets com la pandèmia, l'accident a Iqoxe del gener del 2020 o tot el treball dut a terme per confeccionar i començar a desplegar el nou pla estratègic.

La renovació de les diferents vocalies i càrrecs de la junta directiva era el punt principal de l'ordre del dia, i la candidatura encapçalada per Cañagueral, l'unica que s’havia presentat, va ser ratificada. Els integrants que la composen són els mateixos que ja formaven part de la junta directiva fins ara, amb l'única reorganització de qui ocupa presidència i vicepresidències.

D’aquesta forma, a banda dels ja esmentats Ignasi Cañagueral (Dow), Javier Sancho (Repsol), Ben Hepfer (BASF) i Rubén Folgado (Messer), integren la Junta Directiva de l’AEQT Francisco Claver (Asesa), Ignacio Torres (Carburos Metálicos), Borja Pérez (Clariant), Andrea Firenze (Covestro), David Castañeda (ELIX Polymers), Joan Miquel Capdevila (Ercros), Antoni Boix (Grace), Anton Rovira (LyondellBasell), Núria Blasco (Tepsa), Silvia Méndez (TDE) i Eduardo Sañudo (Vopak Terquimsa), a més de Ferran Huidobro com a secretari general.

En la reunió, celebrada a les instal·lacions de l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet, a més de la renovació de vocalies i càrrecs de la junta, va servir també per fer un repàs de l'estat de desplegament de les diferents accions recollides al pla Estratègic 2021-2023. L'assemblea també va aprovar el tancament de comptes de l'exercici 2021.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: