Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cooperativa de Cambrils proposa reformular l'acord de pagament als afectats per la fallida de la secció de crèdit

La Plataforma d'Afectats preveu convocar una assemblea al gener per valorar els dos escenaris que es plantegen

Imatge d'arxiu d'una reunió de la Plataforma d'afectats per la fallida de la Cooperativa de Cambrils Imatge d'arxiu d'una reunió de la Plataforma d'afectats per la fallida de la Cooperativa de Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Empreses ACN
Dilluns, 20 Desembre 2021 08:10

La Cooperativa de Cambrils ha proposat reformular l'acord de pagament als afectats per la fallida de la secció de crèdit del 2015. Actualment, encara s'han de retornar 13,5 milions d'euros. Segons ha avançat Revista Cambrils, la cooperativa ha plantejat dos possibilitats per fer-ho; d'una banda, ha suggerit una quitança del 33% del capital pendent de cobrar i la resta es dipositaria en els pròxims deu anys, mentre que de l'altra, preveu el retorn complet dels diners en un termini de catorze anys. La Plataforma d'Afectats preveu convocar una assemblea al gener per valorar les dues propostes. El seu portaveu, Dani Pallejà, ha afirmat que "és el mateix escenari que al primer trimestre de 2016, però amb més de la meitat de diners recuperats".

Per Pallejà, l'escenari més optimista seria signar el nou acord de pagament al llarg de 2022 i recuperar-ho tot en catorze anualitats com a molt tard el 2036, mentre que el més pessimista podria ser o bé que els afectats no donin suport a l'acord o que la cooperativa no pugui fer efectius els pagaments.

El portaveu de la Plataforma d'Afectats ha apuntat a l'ACN que la situació "es complica una altra vegada", però ha insistit que hi estaran pendents. En aquest sentit, els advocats de l'entitat estan estudiant els esborranys que la cooperativa els ha proporcionat. Ara, resta pendent un pla de viabilitat que acompanyi el pla de pagament que es vol reformular.

Gairebé sis anys des de la fallida de la secció de crèdit

El 22 de desembre de 2015 es va produir la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils, que va deixar un forat de 32,5 milions d'euros. L'abril de 2016, el Jutjat Mercantil de Tarragona va ratificar el pla de viabilitat, que en el seu moment va evitar el concurs de creditors. Segons el document, la cooperativa va comprometre's a retornar el 40% del capital afectat de forma inicial i la resta en setze anys. Durant els primers deu anys, s'havia de pagar anualment el 3,2% dels diners atrapats.

Ara bé, durant 2016 i 2017, la cooperativa va avançar més diners dels que s'havien previst en el pla de pagament, arribant fins al 6,4% cada any. El 2018 es va pagar el 3,2% corresponent, però el 2019 ja no es va cobrir la quantitat acordada. Ni el 2020 ni el 2021 es va fer cap pagament als afectats. En cas que l'any 2022 es repetís aquesta dinàmica, s'estaria incomplint l'acord de refinançament existent. Ara, quan s'acosta l'aniversari de la fallida, la cooperativa intenta reformular aquest document per evitar ser denunciada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: