Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cinc empreses i tres centres de producció de l'AEQT, reconeguts en els Premis de Seguretat de Feique

Les empreses BASF, Clariant, Covestro, Dow i Inovyn guanyen el Premi Especial pels seus zero accidents amb baixa durant el 2020

BASF Española ha estat una de les cinc empreses premiades BASF Española ha estat una de les cinc empreses premiades ARXIU / INFOCAMP
Empreses Redacció Infocamp
Divendres, 25 Juny 2021 07:06

La Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE) ha concedit, per novè any consecutiu, els Premis de Seguretat FEIQUE, en reconeixement a 27 empreses i/o centres productius adherits a Feique que han comptabilitzat un índex zero d’accidents durant el darrer any.

Cinc empreses i tres centres de producció

Entre ells, figuren cinc empreses de l’AEQT guardonades amb el Premi Especial de Seguretat Feique 2020, que es concedeix a aquelles companyies de la indústria química de més de 300 treballadors propis que han obtingut un índex de freqüència zero, és a dir, que no han registrat accidents amb baixa durant l’any 2020. Aquestes cinc empreses són: BASF Española, Clariant, Covestro, Dow Chemical Ibérica i Inovyn España.

També figuren entre els premiats tres centres de producció que formen part de l’AEQT: Covestro Tarragona, Dow Chemical Ibérica i Ercros Tortosa, que en aquest cas han estat reconeguts amb el Premi SEGURETAT FEIQUE 2020, que es concedeix a aquelles companyies o centres de producció de la indústria química de més de 50 treballadors propis que durant l’any han obtingut un índex de freqüència general zero, és a dir, no s’han registrat accidents ni amb baixa ni sense baixa.

Aquests guardons mostren el compromís de el sector amb la millora contínua en matèria de seguretat i salut dels treballadors i reconeixen l'esforç i recursos dedicats per les empreses químiques a preservar la seva seguretat.

La química, més segura que altres sectors

D'altra banda, aquesta setmana s'ha fet públic l'Informe de Sinistralitat Laboral del Sector Químic 2020, que recull la classificació dels accidents amb baixa laboral que van tenir lloc l'any passat a les empreses, així com els índexs estadístics de les companyies associades a Feique en l'àmbit de la seguretat i la salut dels treballadors.

Comparant els resultats de les empreses químiques de Feique amb la resta d'activitats econòmiques, aquestes presenten un índex d'incidència d'accidents que el 2020 va ser 4,40 vegades menor a la registrada pel conjunt de la Indústria; 2,40 vegades menor de la mitjana nacional i gairebé sis vegades menor que el sector de la construcció.

Aquestes dades reflecteixen de manera tangible que en les empreses de Feique ocorre un accident per cada 162.000 hores treballades, és a dir, "que són més segures que altres sectors productius i operen amb altíssims nivells de seguretat", assenyalen.

Aquestes companyies apliquen el programa internacional 'Responsible Care' per a la millora contínua de la seguretat, la protecció del medi ambient i la Responsabilitat Social Empresarial, mostra del seu ferm compromís amb la prevenció de riscos laborals, prenent com a objectiu prioritari de la seva política empresarial arribar a "accidents zero ", fet que fa del químic un dels sectors més segurs d'Espanya, segons xifres oficials (consultar Decàleg de Seguretat del Sector Químic).

Segons ha valorat el director general de Feique, Juan Antonio Labat: "L'aplicació del programa Responsible Care per part de les empreses membres de Feique ha revertit en una indiscutible millora i superació contínua dels seus nivells de seguretat al llarg de el temps, molt per sobre de la mitjana industrial. No obstant això, en l'últim any, la pandèmia ha suposat un desafiament majúscul a tots els nivells i, per descomptat, en l'àmbit de la PRL. Les empreses van adoptar des del primer moment totes les mesures i protocols de prevenció i actuació necessaris per a garantir la seguretat i la salut d'empleats i contractistes fent possible la continuïtat productiva d'un sector tan essencial com el químic ".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: