Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Fundación Repsol llança la 10a convocatòria de la seva acceleradora per a startups d'energia

El Fons d'Emprenedors dona suport a iniciatives innovadores en els àmbits de les tecnologies de baixes emissions, economia circular i digitalització de la indústria energètica

Imatge d'arxiu d'un grup d'startups que van rebre el suport del Fons d'Emprenedors de la Fundación Repsol Imatge d'arxiu d'un grup d'startups que van rebre el suport del Fons d'Emprenedors de la Fundación Repsol ARXIU / INFOCAMP
Empreses Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Gener 2021 08:37

Fundación Repsol ha posat en marxa la desena convocatòria del seu Fons d'Emprenedors, un programa d'acceleració per donar suport a startups que ofereixin solucions innovadores en els àmbits de les tecnologies de baixes emissions, l'economia circular i la digitalització de la indústria energètica. Els emprenedors que vulguin participar-hi podran presentar els seus projectes des d'avui i fins al 3 de març de 2021, a través d'un formulari disponible a fundacionrepsol.com

El Fons d'Emprenedors dona suport cada any, a entre sis i vuit empreses en fase precomercial, donant-los l'impuls que necessiten per convertir-se en realitats de mercat en el menor temps possible. Totes elles tenen en comú que estan desenvolupant innovacions que contribueixen a una transició energètica més sostenible.

Els projectes que resultin seleccionats rebran suport econòmic de fins a 120.000 euros durant un any i assessorament per part d'un equip de mentors experts que els acompanyarà durant l'etapa d'acceleració. Quan això sigui possible, les startups també poden testar prototips a instal·lacions industrials i desenvolupar pilots en col·laboració amb els professionals de Repsol. Aquest suport no implica cap mena de participació en el capital de l'empresa ni cessió de drets de propietat intel·lectual per part de Fundación Repsol.

El procés d'acceleració té una durada d'un any amb inici el setembre de 2021.

Qui pot participar?

La convocatòria de Fundación Repsol té caràcter internacional i està oberta a petites i mitjanes empreses de base tecnològica en fase precomercial que treballin solucions innovadores en els següents àmbits: Tecnologies d'energia de baix carboni i economia circular; Biotecnologia per a solucions energètiques sostenibles; Productes i serveis basats en mobilitat avançada i renovables; Tecnologies digitals per a optimització d'actius a la indústria energètica; i Solucions nanotecnològiques per a optimització d'actius a la indústria energètica i millora de propietats dels productes.

Podeu consultar les bases legals en aquest enllaç 

Compromesos amb la innovació per a la transició energètica

El Fons d'Emprenedors s'emmarca en l'estratègia de Fundación Repsol en transició energètica i societat, i respon a l'aposta de Repsol i la seva Fundación per la innovació i la tecnologia com a claus per mitigar el canvi climàtic.

A través de la seva acceleradora, Fundación busca donar suport de manera eficaç als emprenedors que contribueixen amb les seves innovacions a una transició energètica més sostenible. Des de la seva posada en marxa el 2011, són ja un total de 60 les startups accelerades. Així mateix, aquestes empreses han obtingut més de 90 milions d'euros entre finançament públic i privat, han generat 330 nous llocs de treball i han aconseguit una taxa de supervivència d'un 76%, especialment elevada en el sector industrial.

D'altra banda, Fundación Repsol, a través de Repsol Impacte Social, dona suport al desenvolupament d'empreses que treballen per la transició energètica i que alhora generen oportunitats d'ocupació per a col·lectius en risc d'exclusió social. Amb una dotació de 50 milions d'euros, és la major inversió social vinculada a la lluita contra el canvi climàtic a Espanya, i el seu objectiu és ser referent de la inversió d'impacte a Espanya i Portugal.

Repsol Impacte Social compta ja amb participacions a: Grup Sylvestris, empresa de reforestació; Koiki, dedicada al repartiment sostenible d'última milla amb lliurament de paqueteria realitzada per col·lectius vulnerables; GNE Finance, especialitzada en la rehabilitació urbana eco-sostenible en entorns vulnerables; SAEMA, focalitzada en la recuperació i reciclatge de plàstics i envasos, i, juntament amb Ilunion, a Recycling4all, especialitzada en el reciclatge industrial a gran escala d'aparells elèctrics i electrònics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: