Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’AEHT i Priorat Enoturisme es mariden

L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona ha arribat al Priorat vinculant-se amb l’associació Priorat Enoturisme

Francesc Pintado ha agraït el suport del president del Consell Comarcal del Priorat posant-li la ja mítica 'jaqueta de cuina' de l’AEHT Francesc Pintado ha agraït el suport del president del Consell Comarcal del Priorat posant-li la ja mítica 'jaqueta de cuina' de l’AEHT ALBA SANCHA
Empreses Alba Sancha
Dimecres, 03 Juny 2020 12:38

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) aterra al Priorat i ho fa a través de l’associació Priorat Enoturisme. Es tracta d’una vinculació que s’ha forjat després de gairebé dos anys de negociacions, tal com han explicat el president de l’AEHT, Francesc Peinado, i el president de Priorat Enoturisme, Roger Felip. Els objectius d’aquesta “unió” són l’organització d’esdeveniments, la desestacionalització del turisme i la posada en valor de l’enoturisme. D’aquesta manera, l’AEHT assoleix ja els més de 600 associats a tota la demarcació.

“El Priorat és un destí únic amb una gran riquesa”, ha dit Peinado, que ha reconegut que, des de fa pràcticament un parell d’anys, l’AEHT ha estat interessada en arribar també a aquesta comarca. Peinado ha explicat que “l’AEHT tenia dues opcions”: o crear una nova associació al Priorat o vincular-se a una existent. Aquest dimecres, 3 de juny, s’ha presentat, finalment, l’acord entre l’AEHT i Priorat Enoturisme, que “serà el nostre braç al Priorat”, en paraules del president.

En aquest sentit, el president de Priorat Enoturisme ha reconegut que, des de l’associació, els ha costat prendre la decisió d’unir-se a l’AEHT perquè “som una entitat petita i no volem perdre identitat”. Tot i això, Felip ha explicat que, finalment, han accedit a aquesta vinculació, ja que “serà com un maridatge” que els permetrà mantenir la seva identitat i l’especialitat de l’enoturisme alhora que podran “entrar en contacte amb altres comarques de la província per complementar-nos”, com també “aportar a la resta de companys la nostra experiència i especialitat en el sector del vi i l’oli”.

Precisament, el president de Priorat Enoturisme ha reivindicat el “format petit” de l’associació i de la comarca en general com un avantatge que els ha permès “ser autèntics” i demostrar que darrere dels 50 establiments que conformen l’entitat hi ha persones. Aquest ambient, al seu torn, com ha explicat Felip, ha configurat una tipologia molt concreta de turisme al Priorat, que s’allunya de les massificacions típiques d’entorns com la costa a l’estiu. Felip ha destacat que la seva entitat “agrupa diferents tipologies d’empreses”, com “cellers, restaurants, cases rurals, agències de viatges, transports o molins d’oli”. D’aquesta manera, es generen experiències sobre tres eixos: “el turisme, l’enoturisme i l’escapada”, tal com ha explicat el president de Priorat Enoturisme.

“L’exclusivitat de l’espai” i “la densitat de població” avantatges per a la recuperació del Priorat

En aquesta línia, Felip s’ha mostrat positiu de cara a la recuperació de la comarca arran de la crisi causada per la Covid-19, ja que considera que el Priorat és “un entorn privilegiat” perquè “gaudim de l’exclusivitat de l’espai” i “una destinació segura quant a la densitat de població”. A més, el president de l’entitat del Priorat ha apuntat que alguns establiments de la comarca ja han obert, sobretot aquells enfocats a donar servei a la població local, en municipis com Falset, Cornudella o La Morera de Montsant. Tot i això, Felip ha puntualitzat que en altres municipis més petits i que es nodreixen en major mesura del turisme, encara no s’han obert tants establiments.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, també s’ha mostrat optimisme davant la situació actual: “Ens en sortirem!”, ha assegurat. Gràcia ha recordat que la seva comarca sempre ha aconseguit tirar endavant, sent un exemple de “superació i persistència”. Així mateix el president del Consell també ha reconegut la tasca d’entitats com Priorat Enoturisme, ja que gràcies a aquest esforç col·lectiu s’ha aconseguit un “model de desenvolupament de qualitat” a la comarca, quan a causa de la crisi el sector vitivinícola es va haver de reinventar i va sorgir així l’enoturisme. “Hem passat de ser una de les comarques més empobrides a tenir renom internacional”, ha conclòs Gràcia. Igualment, també s’ha mostrat positiu i agraït per la recent arribada de l’AEHT al Priorat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: