Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sarral treballa en mesures extraordinàries de suport a les empreses locals afectades per la pandèmia

Bona part del comerç ja ha reobert, però els equipaments municipals encara hauran de romandre tancats

Sarral Sarral CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dimarts, 12 Mai 2020 17:25

Aquest dilluns, 11 de maig, Sarral va iniciar la fase 1 del desconfinament, autoritzada a la majoria de municipis de la Conca de Barberà, amb la reobertura de bona part de les botigues, perruqueries, bars i altres empreses que des de feia dos mesos estaven obligades a tancar per ajudar a fer front a la Covid-19. En aquest context, el govern municipal ha anunciat que “està estudiant mesures extraordinàries de suport al teixit econòmic de Sarral”, tal com ha explicat l’alcalde, Jaume Fornés.

Concretament i referent als impostos que recapta l’Ajuntament, valora com aplicar la condonació de la part proporcional de l’IBI dels negocis locals corresponent als mesos que hagin hagut d’estar tancats a causa de l’estat d’alarma. A més, “als qui ho demanin, també se’ls permetrà ampliar la zona de terrassa i en suspendrem el cobrament de la taxa corresponent fins al setembre”.

La majoria de negocis i comerços de Sarral són ja oberts de nou. Les perruqueries sols poden atendre una persona simultàniament a causa de la normativa de prevenció sanitària i des de fa una setmana ja estan obertes amb cita, mentre que el centre d’estètica i el multiservei també obren portes. D’altra banda, dos dels bars de Sarral han reprès l’activitat, concentrada a les terrasses.

La Biblioteca Municipal, el poliesportiu i la piscina municipal continuen tancades

Pel que fa a l’obertura de la Biblioteca Municipal “de moment ho descartem, perquè caldria tenir almenys tres treballadors per complir les mesures sanitàries i de neteja, i és inviable”, ha explicat Fornés. A causa de la normativa sobre aforament preventiu de la pandèmia, de moment tampoc es pot tornar a obrir el poliesportiu. L’Ajuntament també analitza la casuística de la piscina municipal, amb la voluntat de poder-la obrir aquest estiu, però espera saber quines seran les normes de funcionament i obertura per a totes les piscines que decretarà el govern estatal, així com l’evolució de la pandèmia.

Crida a la responsabilitat

En aquesta nova fase de desconfinament, l’Ajuntament de Sarral fa una crida a mantenir la responsabilitat de la ciutadania per evitar un rebrot de la Covid-19. “Lamentem cada mort i cada malalt. Tots plegats hem aconseguit avançar una fase i hem d’estar orgullosos del camí fet. Ara no podem abaixar la guàrdia. És essencial mantenir les mesures de prevenció, sobretot la distància de 2 metres entre persones, el rentat de mans freqüent i l’ús de guants i mascaretes a l’interactuar amb altres persones”, ha afirmat l’alcalde. I hi afegeix: “Les actituds imprudents posen en risc la salut de tothom, el què hem aconseguit fins ara i agreugen el panorama de futur al qual ens enfrontem”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: