Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La FEGP demana als ajuntaments bonificacions de les taxes i impostos durant l'estat d'alarma

La Federació Empresarial del Gran Penedès envia un document amb algunes consideracions sobre com ajudar des de les administracions més properes al teixit econòmic local

Imatge d'arxiu d'una reunió del Consell d'Entitats de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) Imatge d'arxiu d'una reunió del Consell d'Entitats de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ARXIU / INFOCAMP
Empreses Redacció Infocamp
Dissabte, 11 abril 2020 18:12

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha enviat un comunicat a tots els ajuntaments de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf amb algunes consideracions sobre com ajudar des de les administracions més properes al teixit econòmic local davant la situació d’excepcionalitat provocada pel COVID-19.

En el comunicat, demana als govern municipals que mantinguin, o en el seu cas intensifiquin, "un diàleg fluid" amb els sectors econòmics de les respectives poblacions, per tal d’acordar conjuntament les mesures que es considerin en cada cas més adequades per donar suport al teixit econòmic local i facilitar així una bona recuperació, un cop superada la crisi sanitària.

Bonificacions

El document proposa una sèrie mesures com ara l'anul·lació de la part proporcional taxa residus comercials i industrials a comerços, establiments de restauració, autònoms i empreses en general que han hagut de tancar per l’estat d’alarma. Així mateix, demana que aquesta mesura també s'apliqui a la taxa de terrasses. 

La FEGP també demana la bonificació de la part proporcional de l’IBI als propietaris de locals comercials que acordin una moratòria en el lloguer i als propietaris de locals que desenvolupin una activitat empresarial que ha hagut de tancar per l’estat d’alarma. A la vegada, es proposa la bonificació de la part proporcional de l’IAE de les activitats que han hagut de tancar.

Des de la Federació consideren del tot necessari que aquestes bonificacions per serveis no prestats es complementin amb ajuts que facilitin la recuperació de l’activitat econòmica. Però també iniciatives adreçades als ciutadans, donat que "molts es veuran afectats per disminució d’ingressos, ERTOS o atur", conclou el comunicat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: