Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La DO Tarragona certifica la davallada de les vendes en un 95%

Des de la DO reclamen unitat al sector per superar la situació per la crisi del coronavirus

Imatge d'unes vinyes Imatge d'unes vinyes MIRAVET PEDROLA
Empreses Redacció Infocamp
Dissabte, 28 Març 2020 10:37

El Consell Regulador de la DO Tarragona ha fet una enquesta als principals cellers de les quatre comarques elaboradores (Alt Camp, Tarragonès, Baix Camp i Ribera d’Ebre) i certifica la paràlisi quasi total en les vendes a partir de la declaració de l’estat d’alarma pel govern estatal. Amb l’aturada de l’activitat enoturística, el tancament de bars i restaurants i l’aturada de les distribuïdores, els cellers de la DO Tarragona han vist una reducció que se situa en un 95% de les vendes. Només algunes iniciatives promocionals a través de les pàgines web de cada celler, de les xarxes socials o la venda directa a través d’alguns portals ha aconseguit una petita quantitat de comandes, tot i que insignificants en el conjunt dels cellers de la DO. Des de la DO lamenten que si aquesta situació continua en el temps, provocarà unes pèrdues molt importants.

Per aquest motiu, des del Consell Regulador es demana que tots els productors que ho necessitin puguin acollir-se a un expedient regulador temporal d’ocupació (ERTO) i al mateix temps, que el sector agrari pugui obtenir una moratòria en les quotes dels préstecs i les hipoteques per les inversions realitzades al celler o a la vinya.

Tot i les dificultats, els cellers treballen de moment a la vinya, amb les mesures de seguretat i higiene que marca la llei, perquè és un moment important en el seu cicle, i també a l’interior dels cellers, on es poden realitzar algunes tasques que habitualment no es podien fer per la feina del dia a dia. En tot cas, des de la DO Tarragona es recalca que la feina que caldrà fer serà a partir del moment que es recuperi la normalitat, tot i que aquesta situació pugui trigar alguns mesos. Amb tot, la preocupació de cellers i viticultors és molt gran per la incertesa de la situació generada i per les repercussions posteriors abans no torni a la normalitat.

La DO Tarragona reclama el suport de les administracions “sense més excuses ni dilacions”

Des de la DO Tarragona es valora molt positivament que el consumidor, almenys pel que es pot veure per les xarxes socials i a través dels mitjans de comunicació, valori molt el producte de proximitat en moments de crisi com l’actual. Aquesta és una estratègia que s’haurà de treballar de forma particular però també estratègicament com a sector del vi català en el seu conjunt. Per aquest motiu, des de la DO Tarragona es reclamarà un esforç a les administracions, ajuntaments, Diputació i Generalitat, per recolzar el producte local sense més excuses ni dilacions.

Ara més que mai, la DO Tarragona considera que farà falta “una gran campanya de país” per recolzar el sector del vi català a nivell intern. La DO Tarragona valora molt positivament el suport que algunes institucions ofereixen a les activitats de les denominacions d’origen i dels cellers, però es considera que cal anar més enllà. Per això, participa activament al costat de l’Incavi en la definició d’una campanya de promoció i posicionament del vi català, però es considera que “la situació actual precisarà una campanya molt més potent que la prevista inicialment”.

“Ara ens trobem en un moment que sembla que el client valora el producte de proximitat i els seus productors i això cal aprofitar-ho”, s’assenyala des del CRDO Tarragona, que reclama aquest impuls decidit amb un sector estratègic al país i especialment al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A més, asseguren que amb la col·laboració de tots els sectors implicats (cellers, viticultors, institucions i consumidors) es podrà donar continuïtat al sector vitivinícola del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en particular i de Catalunya en el seu conjunt, mantenint vives moltes petites poblacions i al mateix temps tenint cura del paisatge, que al mateix temps és font de riquesa pel turisme, tan important al territori.

Treballant de cara al futur

Tot i la paràlisi del sector, des de la DO Tarragona es continua treballant per preparar les principals activitats dels propers mesos un cop la situació recuperi una certa normalitat. Així, s’està buscant una data alternativa a la Galeria del Macabeu que estava prevista pel 20 d’abril i que es va haver de suspendre per l’estat d’alarma. S’està a l’espera de que s’aixequi l’estat de l’alarma i de les mesures posteriors que es decretin per part de les autoritats.

Possiblement aquesta Galeria del Macabeu que s’ha de celebrar al Tinglado del Port de Tarragona tindrà lloc a inicis de la tardor. També la Fira del Vi de la DO Tarragona prevista per mitjans de juny es mantindrà si és possible en aquesta data, però segons com avanci la situació s’hauria de traslladar després de l’estiu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: