Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ercros assoleix un benefici de 10,5 MEUR en el primer semestre, un 35% menys que el mateix període de l'any passat

Les xifres de venda incrementen un 3,2 superant els 345 MEUR

Imatge d'arxiu de la planta Vila-seca 1 d'Ercros Imatge d'arxiu de la planta Vila-seca 1 d'Ercros CEDIDA
Empreses ACN
Dilluns, 29 Juliol 2019 11:25

Durant el primer semestre de 2019, Ercros ha obtingut un benefici brut de 29,70 milions d'euros, el que es tradueix en 10,49 milions d'euros de benefici nét. Aquestes xifres representen una davallada respecte a l'any anterior, del 62,7% i del 35,7%, respectivament. L'empresa assenyala que les xifres del primer semestre de 2018 van ser "particularment altes" i que una causa de la davallada dels beneficis és la tendència a la baixa que arrossega el cicle del sector del clor i la sosa, des de la segona meitat de l'any passat. Tot i això, les xifres de venda han assolit els 345,44 milions d'euros, amb un augment del 3,2% respecte del mateix període que l'any anterior.

L'augment de les vendes s'associa a un increment de la producció després de l'augment de la capacitat a les plantes de clor i sosa, el PVC, els poliols i els productes farmacèutics de síntesi i fermentació. Els preus de venda han baixat, i s'han estret els marges de benefici coincidint amb un augment del cost de les principals matèries primeres.

En el primer semestre d'enguany, els aprovisionaments han augmentat un 9,7% i els subministres un 12,2%. L'augment de preu més significatiu s'ha registrat en l'EDC (un 43%) i en l'electricitat (un 12%). També s'han incrementat els costos de personal un 7,3% -per l'augment de les cotitzacions a la Seguretat Social-, mentre que els sous han disminuït un 4%, per la reducció de la plantilla que compta amb 42 empleats menys.

La millor evolució dins d'Ercros s'ha registrat en la divisió de farmàcia, on han augmentat els preus i volums de productes venuts i s'ha moderat l'encariment de les matèries primeres. El volum de negoci ha augmentat un 5,5% i els beneficis bruts un 75,4%.

La divisió de química de la companyia ha facturat un 4,7% més per la disponibilitat de poliol i l'apreciació del dòlar respecte de l'euro. Tot i això, el benefici brut ha caigut un 21,8% per l'augment "de la pressió competitiva" i l'ajust de valor del metanol i altres productes acabats.

Les vendes en la divisió de derivats del clor han augmentat un 2,2% tot i la baixada de preus de la sosa i del PVC. En canvi, han augmentat els preus de l'EDC, l'electricitat i el gas i el benefici brut ha caigut un 49,8%.

En aquest primer semestre també han crescut els actius no corrents, en 8,55 milions d'euros. Les inversions i la reducció del capital circulant –en 11,59 milions d'euros-, són la principal causa. Les retribucions a l'accionista han suposat un increment del 7% el deute financer nét d'Ercros, que se situa en 135,44 milions d'euros. Les provisions i altres endeutaments s'han reduït en 11,22 milions d'euros.

Existeix, segons Ercros, molta incertesa sobre com es tancarà l'any. Els conflictes comercials entre Estats Units i la Xina, el Brexit, o els preus a l'alça del petroli són factors que influiran el sector industrial a tot el món. L'empresa però remarca que el fre de la caiguda del preu de la sosa en comparació amb l'any passat o la reducció del preu de l'electricitat en el primer trimestre d'aquest any, són factors positius a tenir en compte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: