Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’AEHT i la Cambra de Reus organitzen una jornada sobre la normativa de control horari dels treballadors

Tindrà lloc el dia 5 de juliol a les 10h a la Seu de la Cambra de Comerç de Reus

La jornada informativa tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Reus La jornada informativa tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Reus REUSDIGITAL.CAT
Empreses Redacció Infocamp
Dilluns, 01 Juliol 2019 14:32

Per tal de donar resposta als dubtes i inquietuds que ha generat la nova normativa sobre el control horari dels treballadors, l’Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT) i la Cambra de Comerç de Reus han organitzat una jornada, el pròxim divendres 5 de juliol, a les 10h, a la seu de la Cambra de Comerç de Reus. Durant la jornada, Antonio Jiménez, cap d’inspecció de treball de Tarragona parlarà dels criteris que seguiran els inspectors per tal d’assegurar el compliment de la normativa.

La sessió també comptarà amb la presència de representants de la Cambra de Comerç, de l’AEHT i de l’advocat de la Federació d’Hostaleria de Tarragona Jaume Francesc. Els socis de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona i els establiments del sector interessats a assistir-hi poden confirmar la seva assistència a través d’aquest formulari.

Sobre la normativa

La normativa va entrar en vigor el passat 12 de maig i aquesta obliga a les empreses del sector a garantir el registre diari de la jornada laboral dels treballadors. L’objectiu d’aquesta mesura és garantir el compliment dels límits de l’horari de treball, tot possibilitant-ne el control per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social i lluitar, així, contra determinats abusos en els contractes a temps parcial i les hores extres. En aquest punt, cal recordar que es contemplen sancions de fins a 6.250 euros per a les empreses que incompleixin aquesta exigència.

No obstant això, per a la seva aplicació el Govern insta a la negociació col·lectiva per tal de pactar la forma d’implementar els registres. La documentació del registre de jornada ha d’establir-se mitjançant alguna d’aquestes fórmules: negociació col·lectiva, acord d’empresa, o decisió de l’empresari amb la consulta prèvia amb els representants legals dels treballadors a l’empresa.

A més, s’estableix la necessitat de conservar els registres de jornada efectuats durant quatre anys i de tenir-los a disposició de la plantilla, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: