Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Repsol desenvoluparà 18 mesures per a la sostenibilitat del territori

Les mesures inclouen la reducció de gasos d’efecte hivernacle i la mesura de la qualitat de l’aire

Complex industrial de Repsol a Tarragona Complex industrial de Repsol a Tarragona REPSOL
Empreses Núria Folch
Dijous, 02 Mai 2019 13:52

Repsol ha presentat el nou Pla de Sostenibilitat pel 2019 que inclou divuit mesures articulades en sis eixos: medi ambient, canvi climàtic, persones, ètica i transparència, persones, operació segura i tecnologia i innovació. Els compromisos que es plantegen responen als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que promouen les Nacions Unides.

Josep Francesc Font, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, assegura que el Pla de Sostenibilitat és “un exercici de transparència” i també “un acte de responsabilitat, lligat a les persones, al territori, al canvi climàtic i al medi ambient”.

El seu objectiu és millorar les operacions realitzades durant el 2018, operar perquè l’activitat del sector industrial tingui un impacte inferior en el medi i avançar tecnològicament.

Entre les mesures, destaca la reducció de gasos de CO2. S’han assignat una sèrie d’accions per reduir les tones d’aquests gasos. Josep Francesc Font afirma que és “un gran repte tecnològic que macarà la diferència en el sector”. També explica que “és important desenvolupar operacions redueixin la petjada de carboni, si no no es podran fer accions sostenibles, mirant-ho a llarg temps. Volem traslladar la recerca a l’àmbit industrial i que en 20 anys l’emissió de CO2 es redueixi en tots els sectors”.

Presentació del Pla de Sostenibilitat 2019 (NÚRIA FOLCH)

presentacio repsol

Medi ambient

En el grup d’accions pel medi ambient, cal recalcar el control de la qualitat de l’aire. Repsol, juntament amb l’Institut Cerdà, i la URV han creat un Observatori sobre la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona. L’objectiu és identificar i mesurar els compostes que estan en l’aire, per després impulsar mesures que els controlin i els redueixin.

També s’han proposat treballar per protegir la biodiversitat de l’entorn i prevenir els impactes sobre la terra i l’aigua.

Canvi climàtic

A banda de les accions per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, s’ha preparat un pla per augmentar l’eficiència energètica i l’ús de l’energia.

Innovació i tecnologia

Amb el grup de voluntariat de Repsol, es posaran en marxa activitats socials i mediambientals a través de diferents campanyes. També es proposen augmentar el nombre de voluntaris.

Ètica i transparència

Es faran plans de desenvolupament industrial per a cada municipi, col·laborant amb el Pla d’Ordenació Municipal.

A més a més, l’empresa es compromet a donar tota la informació sobre l’execució dels plans i els estudis.

Persones

En aquest àmbit, Repsol assegura que seguirà treballant per captar i retenir el talent, donar resposta a les preocupacions de la societat amb informació, col·laborar en iniciatives socials i culturals del territori, i fomentar el desenvolupament professional i la integració.

Una activitat cultural patrocinada per Repsol (CEDIDA)

repsol cultura

Operació segura

Repsol es compromet a potenciar la relació amb institucions i organitzacions del sector i en seguir treballant en matèria de seguretat i higiene del treball.

Pla de Sostenibilitat 2018

L’equip de Repsol ha fet un balanç positiu del pla de Sostenibilitat que es va portar a terme el 2018. El director de Repsol a Tarragona, assegura que “s’han assolit totes les expectatives de les 21 accions”.

El Pla del 2018 també es va elaborar segons els ODS de l’ONU i en relació a les expectatives identificades els grups d’interès.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: