Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Fundació Repsol premia projectes innovadors d’alumnes d'FP

Els projectes ‘SaveMe’ i ‘Plair’, impulsats per alumnes del centre IESD Horticultura i Jardineria de Reus i de l’escola Joan XIII, respectivament, han estat els guanyadors

Els premiats en el marc del projecte 'Emprendimiento en FP' de la fundació Repsol Els premiats en el marc del projecte 'Emprendimiento en FP' de la fundació Repsol CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Febrer 2019 13:56

El projecte ‘SaveMe’, dels alumnes de Formació Professional (FP) del centre IESD Horticultura i Jardineria de Reus i el projecte ‘Plair’, dels alumnes de l’escola Joan XXIII han estat ela guanyadors de la segona edició del programa ‘Emprendimiento en FP’ de Fundació Repsol. El premi s’ha lliurat en el marc del Demo Day, que posa punt final a aquesta edició del programa que té per l’objectiu de fomentar l’emprenedoria i la millora de l’ocupabilitat dels alumnes d’FP.

Durant l'esdeveniment, que s'ha celebrat a l'Auditori Casal Cultural de la Pobla de Mafumet, els 10 equips participants han exposat els seus projectes davant el jurat, que ha valorat la creativitat i valor de la proposta, el pla de treball, la viabilitat, el compromís social i l'exposició realitzada pels alumnes.

Els guanyadors

El guanyador ha estat el projecte ‘SaveMe’, desenvolupat pels alumnes d’FP del centre IESD Horticultura i Jardinería de Reus. Aquest equip proposa un dispositiu de detecció immediata d’aturades cardíaques o ictus amb avís automàtic als serveis d’emergència. En segon lloc, s'ha reconegut a l'equip ‘Plair’, en el qual els alumnes de l’Escola Joan XXIII de Tarragona han dissenyat una plataforma online amb servei a la carta de videojocs innovadors, similar als que existeixen per a series o pel·lícules.

En tots dos casos, els estudiants han rebut el suport dels seus professors i l'assessorament dels voluntaris Repsol, empleats de la companyia energètica i els mentors sènior de Secot. A més, han participat en l’esdeveniment Valero Camps, inspector d’Educació i Gloria Vidal, responsable del projecte a Fundación Repsol.

Quatre mesos de treball

Un total de 43 alumnes i 8 professors d’FP de la demarcació de Tarragona, així com 7 centres educatius de Tarragona, Reus i Valls, s’han unit a la segona edició del programa ‘Emprendimiento en FP’, després d’una ronda de hackaton. Durant els quatre mesos de la fase d'ideació, els 10 equips han hagut de decidir el seu projecte, validar-lo i aprendre a comunicar-lo. Per això han rebut formació a càrrec d'experts, a més de comptar amb l'assessorament dels seus professors, dels voluntaris Repsol i dels mentors de Secot.

A través d'aquesta iniciativa, Fundación Repsol ofereix formació en temes com lideratge, creativitat, comunicació o lean startup. En l'organització d'aquest projecte es compta amb la col•laboració de Cise (Centro Internacional Santander Emprendimiento).

El projecte també s'ha desenvolupat paral·lelament a A Coruña, Ciudad Real i Regió de Múrcia, involucrant a més de 170 alumnes i 30 professors de 28 centres d'FP, que han comptat amb el suport de 18 voluntaris Repsol i 24 mentors de Secot.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: