Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

El sector petroquímic de Tarragona, pioner en la formació de conductes segures en les plantes químiques

Repsol ha cedit una planta al Parc Químic de Seguretat com a espai de formació en prevenció de riscos i la cultura de la seguretat

La planta se situa al polígon nord del Parc Químic La planta se situa al polígon nord del Parc Químic ALBA SANCHA
Empreses Alba Sancha
Divendres, 15 Febrer 2019 13:51

El sector petroquímic de Tarragona se situa al capdavant en la formació de la cultura de la seguretat i els riscos laborals amb l’Escola de Factors Humans. Per tirar endavant aquesta iniciativa, Repsol ha cedit una planta química industrial al Parc Químic de Seguretat a través de la signatura d’un conveni. Aquest espai se situa al polígon nord del Parc Químic i permetrà que les empreses que formen part de l’Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat de Tarragona puguin fer ús de la instal·lació per formar als usuaris de l’Escola de Factors humans en la prevenció de riscos laborals i en conductes per incrementar la seguretat.

“Es tracta de la instal·lació d’una planta química industrial per a la formació en factors humans i pràctiques segures”, ha explicat el president de l’Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat de Tarragona, Francisco Javier Castillo. Segons ha detallat Castillo, “més del 80% dels accidents estan relacionats amb el factor humà”, per això ha defensat la importància de seguir treballant “en pràctiques segures a les plantes”. De fet, el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, ha apuntat que la iniciativa “va més enllà de la formació”, “es tracta d’entrenar i ensinistrar” per tal d’incrementar la interiorització de la importància de la seguretat a les plantes químiques.

L’Escola de Factors Humans, una planta química real

“És una iniciativa pionera al sector petroquímic”, ha explicat Font en referència a l’Escola de Factors Humans. Es tracta d’una planta química industrial real que es va construir l’any 2008, com ha detallat el director i que ara Repsol ha cedit al Parc Químic de Seguretat perquè tingui una utilitat. D’aquesta manera, Font ha manifestat que l’objectiu és clar: “mantenir el lideratge en seguretat al nostre sector”.

L’Escola de Factors Humans és doncs un centre pioner per a la promoció de la cultura de la seguretat. En aquest espai de formació també es busca l’adquisició de competències que permetin identificar els riscos, la comunicació efectiva i el treball en equip. Les empreses de l’Associació d’empreses del Parc Químic de Seguretat de Tarragona podran fer ús d’aquesta planta amb objectius didàctics i pràctics amb les mesures de seguretat adequades, la identificació d’anomalies o l’avaluació de condicions de risc i la seva minimització o eliminació.

Publicitat