Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Creix un 30% el nombre d’associats a l’AEST

Segons l’estudi dels últims tres anys, l’Associació d'Empreses de Serveis de Tarragona (AEST) és pionera en seguretat a nivell estatal / La facturació salarial al territori és de 690 milions d’euros

Treballadors de Navec, una de les empreses adherides a l’AEST Treballadors de Navec, una de les empreses adherides a l’AEST CEDIDA
Empreses Laia Molné
Dijous, 22 Novembre 2018 12:26

L’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona (AEST) conclou en un informe sobre l’activitat dels darrers tres anys (2016-2018) que el nombre d’empreses associades ha augmentat un 32%, passant de 74 empreses a un total de 98 actualment. Aquestes són dades en referència a l’AEST i no al sector en general. Aixó es tradueix en que un 60% de les empreses dedicades al sector industrial treballen conjuntament amb l’AEST.

Actualment les empreses associades a l’AEST gaudeixen d’un nivell quasi nul de riscos laborals, unes xifres molt inferiors a les registrades en el sector tant a nivell català com estatal. L’actual president de l’AEST, Miguel Ángel Rodríguez, destaca que aquestes xifres són fruit de demanar a les empreses integrades una certificació molt alta i “exigir la màxima qualitat en seguretat”.

En total, les empreses incloses a l’AEST signifiquen 690 milions d’euros de facturació del territori i un total de 7.500 treballadors implicats. Les empreses model incloses en l’associació solen ser de més de 100 treballadors i la gran majoria es dediquen al manteniment i les instal·lacions industrials, sobretot en el sector químic.

Barrera generacional

Miguel Ángel Rodríguez ha volgut destacar la importància de la col•laboració amb l’Institut Pere Martell que ofereix des de fa 11 anys una preparació dual per a estudiants que desitgen especialitzar-se en el sector. Aquesta formació es tradueix actualment en una solució per la barrera generacional que s’estava creant, el que segons el president de l’AEST “elimina quasi per complet els problemes d’aconseguir nous professionals especialitzats”.

A més, Miguel Ángel Rodríguez ha fet públic recentment que deixarà de ser president de l’AEST i que espera, la nova junta, aconsegueixi “obrir el camí a nous objectius i reptes”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: