Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa, Open Future i Explorer reparteixen 25.000 euros

Aquest guardons volen promoure i reconèixer l’esperit emprenedor i la creació de noves empreses a l’àrea d’influència de la ciutat

Fotografia de grup de l'acte de lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa, Open Future i Explorer celebrat dimarts al Teatret del Serrallo Fotografia de grup de l'acte de lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa, Open Future i Explorer celebrat dimarts al Teatret del Serrallo CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dimecres, 04 Juliol 2018 10:48

L’entrega de Premis Empresa Tarragona Impulsa 2018 i de les beques dels programes d’incubació i acceleració empresarial Explorer i Open Future es va celebrar ahir dimecres al Teatret del Serrallo. A l’acte hi va participar el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca i el president de l’Autoria Portuària, Josep Andreu.

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa tenen l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l'àrea d'influència de la ciutat de Tarragona. En aquesta edició s'han presentat 27 projectes, 22 a la categoria de projectes empresarials innovadors i 5 a la de centres educatius. La dotació econòmica dels guardons ascendeix a 13.000 euros. El premi Projectes empresarials innovadors es divideix en dues categories: la d’idees empresarials i la d’empreses creades de menys de tres anys.

Premis Empresa Tarragona Impulsa

El guanyador de la categoria Idees empresarials ha estat ‘La Barberana’ per Albert Recasens que s’ha endut una dotació econòmica de 3.000 euros. El projecte consisteix a aplicar els cultius biopònics i aquapònics per crear horta de fulla amb arrel viva i oferir un producte viu, saludable i respectuós amb el medi ambient. Pel que fa als dos accèssits concedits, de 1.500 euros cadascun, trobem el projecte ‘Bubble Taste’ per Marta Venteo i Albert Maymó, un espai gastronòmic amb postres innovadors i creatius; i els ‘Restaurants de Catalunya’ per Vanessa Troncho i Adrián Barriuso que consisteix en una comunitat gastronòmica que pretén ser una eina de difusió de la cuina i la cultura gastronòmica catalana.

D’altra banda, el guanyador de la categoria Empreses creades de menys de tres anys han estat Tomás Guinovart i Adrià Maceira, guardonats amb 3.000 euros, pel seu projecte ‘CreatSens Health. Aquest es basa en el desenvolupament de plataformes de baix cost, focalitzant la innovació en la millora de la qualitat de la vida de les persones que pateixen o patiran en un futur una disminució de la funció renal crònica, podent així connectar metges i pacients per al control de les condicions cròniques dels pacients. Aquesta categoria també comptava amb dos accèssits de 1.500 euros cadascun. El primer s’ha concedit a ‘Hugme’ per Gonçal Brotons i es tracta d’un giny que soluciona un problema quotidià en facilitar l’esgotament dels tubs tubulars flexibles com pasta dentífrica, cremes de mans, adhesius, etc. El segon ha estat pel projecte d’Albert Beneyto i Luis Martínez ‘Comarkia’, un servei de comercialització i distribució de productes agroalimentaris a través d'una plataforma comercial web.

L’Escola Joan XXIII ha rebut el premi de la categoria centres educatius de secundària i postobligatòria pel projecte ‘Impulsa Esit’, que ha rebut un distintiu de reconeixement al treball desenvolupat i un premi econòmic de 1.000 euros.

Programa Tarragona Open Future

El programa d’acceleració d’empreses Tarragona Open Future consisteix en una formació grupal de sis mesos i l’assessorament en màrqueting digital, finances, branding, comunicació, estratègia empresarial i aspectes jurídics. En aquesta tercera edició del programa es van presentar 22 sol·licituds, de les quals es van seleccionar 9 start-up ,de les quals 8 han finalitzat el programa. Els premis són de 3.000 euros pel millor projecte i 1.500 euros pels projectes finalistes, a més de tres anys de tutories de consolidació segons necessitats de les start-ups.

El premi pel millor projecte va ser per Raul Yuste, de Sea Soul Beachwear, empresa de confecció de banyadors que es poden gaudir tant a la platja o per fer esport. Mentre que els accèssits pels dos projectes finalistes se’ls van endur Cristina Sáenz amb Orchestra Scientific, una empresa que desenvolupa membranes amb aplicacions industrials ecofriendly; i Roser Casanova i Elisabeth Cerrato amb Litigest, una consultora especialitzada en el procés judicial d'execució forçosa.

Programa Explorer

L’Ajuntament de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i el Banc Santander han organitzat la IX edició del programa Explorer, antic programa Yuzz, que ha comptat amb la participació de 26 joves emprenedors que han estat seleccionats per desenvolupar la seva idea de negoci. El programa Explorer ha ofert durant cinc mesos, formació i assessorament per elaborar plans de negoci basats en idees de base tecnològica. Els tres projectes seleccionats gaudiran d'un premi econòmic d'entre 1.500 i 3.000 euros i rebran assessorament al llarg de tres anys.

‘Remind’ de Marina Plana ha obtingut el primer premi. ‘Remind’ és un dispositiu per reforçar la memòria i estimular les capacitats cognitives de persones afectades per l'Alzheimer. Els dos accèssits han estat per Adrián Ros amb ‘Myfulme’, una aplicació freemium de meditació guiada i Mindfulness; i ‘Qtick’ d’Ariadna de la Paz i Andrea Crisan que consisteix en una aplicació per la digitalització de tiquets.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: