Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Borges incrementa beneficis durant la segona meitat de 2017 malgrat la reducció del preu de l'ametlla

L'empresa ha obtingut un benefici net de 2,8 MEUR i ha facturat prop de 107 MEUR, un increment del 12,7% respecte el mateix període anterior

Borges ha obtingut uns beneficis nets de 2,8 milions d'euros, un 1,6% més respecte el mateix període anterior Borges ha obtingut uns beneficis nets de 2,8 milions d'euros, un 1,6% més respecte el mateix període anterior CEDIDA
Empreses ACN
Dimecres, 28 Febrer 2018 17:40

Borges Agricultura & Industrial Nuts (BAIN) ha fet públic els resultats de la segona meitat de l'any passat –corresponents al primer semestre de l'exercici fiscal 2017-2018- amb l'obtenció d'uns beneficis nets de 2,8 milions d'euros, un 1,6% més respecte el mateix període anterior -2,7 milions-. Els beneficis abans d'impostos, taxes i depreciacions (EBITDA) també han pujat, en aquest cas en un 12,7%, i s'han situat en els 5,4 milions. Aquests resultats, apunta la companyia, s'han produït malgrat la reducció del preu de l'ametlla –producte que suposa pràcticament dues terceres parts de l'import net de les seves vendes-, que ha fet retrocedir la facturació en un 0,8%, situant-se en els 106,7 milions. Durant aquests últims sis mesos de 2017, BAIN ha comercialitzat un total de 20.190 tones de fruits secs, incrementant en un 7,2 per cent el volum que havia venut en el període anterior.

L'empresa ha efectuat vendes en 57 països i l'activitat exportadora representa un 59,6% de la seva facturació, principalment amb la comercialització d'ametlles. Durant aquest últim semestre, la seva producció ha donat feina a una mitjana de 492 persones, un increment del 8,6% respecte el període anterior.

Dins de l'àmbit de la producció d'ametlles, BAIN continua treballant en el seu projecte d'afegir 2.500 noves hectàrees de conreu per capturar "tot el marge de la cadena de valor d'aquest producte". Actualment, segons el comunicat corporatiu, ja ha tancat el 46% d'aquest pla i finalitzat la primera fase, després d'haver efectuat la plantació del 40% de les noves hectàrees adquirides. La companyia gestiona un total de 2.434,5 hectàrees d'ametllers, de les quals, 320 es troben a Califòrnia; 941,9 al sud de Portugal; i 1.172,6 a l'Estat espanyol, principalment a Extremadura i Andalusia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: