Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Anton Valero deixa el càrrec de director general de Dow a Espanya i Portugal

El substituirà Jon Victor Bilbao, director comercial per a Europa Occidental de Dow Industrial Solutions

Anton Valero estava vinculat a Dow des de feia 37 anys Anton Valero estava vinculat a Dow des de feia 37 anys DOW
Empreses Redacció Infocamp
Dijous, 08 Febrer 2018 16:52

Després de 37 anys vinculat a Dow, Anton Valero, director general de Dow per a Espanya i Portugal, deixarà el seu càrrec actual a finals de febrer. Jon Victor Bilbao, l'actual director comercial per a Europa Occidental del negoci Dow Solutions agafarà el relleu a partir de l'1 de mar. Valero es va incorporar a Dow a Rheinmünster, Alemanya, l’any 1981 com a enginyer de procés. El 1983 va ser traslladat a Tarragona com a enginyer de producció de planta d’Hidrocarburs i Energia, i posteriorment va ocupar el càrrec de Mànager del Departament de Medi Ambient, Salut i Seguretat del Complex Industrial de Tarragona i, entre els anys 1989 i 1991, el de líder de Medi Ambient per a la regió Ibèrica. L’any 1991 va dirigir la producció de la Planta de Poliols i, el 1997, va ser nomenat líder de Producció de Planta d’Hidrocarburs i Energia. L’any 2003, Anton Valero va assumir el rol de director del Complex Industrial de Dow Tarragona i el 2004 va accedir a l’actual càrrec de Country Leader de la Companyia per a la regió Ibèrica.

“Durant tots aquests anys he tingut el privilegi de poder establir una relació de diàleg continu i mutu amb la comunitat del Camp de Tarragona, on el nostre Complex Industrial opera des de fa més de 50 anys. Estic agraït per la convivència i la col·laboració conjunta que hem desenvolupat i per la qual hem pogut apropar la nostra filosofia i polítiques de Sostenibilitat a la societat”, afirma Valero

Cal recordar que Anton Valero també és l'actual president de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE); i és membre del Steering Group de l’European Innovation Partnership (EIP) on Water de la Comissió Europea, de les Juntes Directives de l’AmCham Spain i de la CEOE (Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials), dintre de la qual també és president de la Comissió de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible.

Anton Valero comprèn com poca gent ho fa, la importància d’involucrar-se i establir vincles amb organitzacions estratègiques. Amb aquesta idea en ment, junt amb el seu fort compromís amb Dow i els seus empleats, ha liderat la regió Ibèrica tot obtenint "un èxit rere un altre”, expressa Heinz Haller, vicepresident executiu i president de Dow Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia. “Agraïm a l’Anton les seves nombroses contribucions durant la seva brillant carrera a Dow i li desitgem el millor de cara al futur”, ha afegit.

El nou director general

Jon Victor Bilbao, director comercial per a Europa Occidental del negoci de Dow Industrial Solutions, ha estat nomenat Country Leader (director general) de Dow per a Espanya i Portugal, que serà efectiu el proper 1 de març. Jon afegirà aquest rol a les seves actuals responsabilitats comercials, en substitució d’Anton Valero.

Jon es va incorporar a Dow a Barcelona el 1985, com a comercial d'Specialty Plastics and Films. Entre 1985 i 1991, va ocupar diversos càrrecs comercials a Specialty Chemicals and Emulsion Polymers. L’any 1991, Bilbao va ser traslladat a Horgen (Suïssa) com a Product Marketing Manager for Cellulose Ethers and Surfactants per a la regió europea. El 1997 es va desplaçar a Madrid com a Product Marketing Manager for Methyl Cellulosics per a Europa i l’Amèrica Llatina. Des de l’any 2000, Jon Bilbao ha assumit diversos càrrecs de director comercial per a Latex, Basic Chemicals i Performance Chemicals. Va adquirir el seu rol actual l’any 2014.

Jon és llicenciat per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Deusto.

Publicitat