Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona digitalitza 31 llibres d’entre 1790 i 1804

Es tracten dels certificats i lliuraments del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port

Imatge d'arxiu del Port de Tarragona Imatge d'arxiu del Port de Tarragona CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dilluns, 18 Desembre 2017 16:47

Aquest 2017 s’ha passat a format digital una part dels llibres de Certificats i Lliuraments del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona, organisme que s’encarregà de la gestió portuària tarragonina entre els anys 1790 i 1836. Concretament, són 31 volums –dels anys 1790 al 1804- en els quals queda reflectida l’activitat econòmica del Port de Tarragona en aquells anys en forma de dos documents bàsics com són els certificats i els lliuraments; tot i que també hi trobem llistes de les revistes diàries que es feien als presidiaris que treballaven a les obres o factures de proveïdors.

Els lliuraments són documents comptables en els quals s’autoritza al tresorer a fer un pagament, mentre que el certificat dóna fe d’haver-se executat una tasca determinada per un tercer i el consegüent cobrament d’aquest servei. La sèrie de Certificats i Lliuraments és molt completa, només falta la corresponent als anys de 1810 al 1813, època de la Guerra del Francès.

En total, són unes 19.500 imatges digitals disponibles en línia a la web del Port de Tarragona, a l’apartat d’Arxiu Digital, que l’any 2016 va tenir 976.913 visites. La digitalització de documents en els arxius té la finalitat de multiplicar la seva difusió i preservar-los de la manipulació directa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: