Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els treballadors de l’EMT denuncien que el pla de renovació arriba tard

La plantilla de l’Empresa Municipal de Transport de Tarragona assegura haver viscut situacions límit a causa de vehicles massa vells i emissores obsoletes

El comitè d'empresa de l'EMT assegura haver treballat amb autobusos d'uns 20 anys i més d'un milió de quilòmetres El comitè d'empresa de l'EMT assegura haver treballat amb autobusos d'uns 20 anys i més d'un milió de quilòmetres ALBA SANCHA
Empreses Redacció Infocamp
Dilluns, 10 Juliol 2017 10:05


El comitè d’empresa de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona aprofita l’aprovació del pla de renovació de la flota d’autobusos i emissores per fer públic un comunicat en què la plantilla assegura que han hagut de viure situacions límit abans d’arribar a aquesta homologació. Els treballadors de l’empresa municipal es pregunten per què aquesta millora no ha arribat abans i asseguren haver estat treballant amb “vehicles d’uns 20 anys, amb més d’un milió de quilòmetres i emissores totalment obsoletes”. A més, sostenen que es tracta de problemes que s’han allargat en el temps a causa del desistiment i la falta de previsió.

Així mateix, des del comitè d’empresa exigeixen celeritat en l’aplicació del pla de renovació, ja que això “afectarà de forma positiva als treballadors, usuaris i ciutadans tarragonins en general”. Tot i això, la plantilla encara es planteja alguns dubtes, com quan arribarà la data d’execució, quants autobusos es renovaran cada any dins del període de quatre anys que s’ha estimat, o bé si els nous vehicles seran comprats o llogats. A aquesta situació, a més, se li suma l’estat “pèssim i inacceptable” de la Feat, on es troben les cotxeres i taller. Els treballadors asseguren que des de fa 10 anys aproximadament s’arrossega un pla de renovació d’aquestes instal•lacions que no arriba.

Des del comitè d’empresa s’assegura que els treballadors de l’EMT sempre han treballat “amb responsabilitat que ningú pot posar en dubte”. Però, lamenten que la pressió a la qual es troben sotmesos per la falta d’eines fa que la tensió sigui “intolerable”. Per tot això, la plantilla dona les gràcies als usuaris “per la seva paciència”, ja que “els treballadors de l’empresa intenten fer el seu treball el millor possible,”, tot i que, reconeixen que de vegades apareixen obstacles que els ho impedeix.

El passat 29 de juny, es va anunciar la renovació de la flota d’autobusos de l’EMT, amb 28 nous autocars que s’aniran implementant progressivament al llarg de 4 anys. El cost total de la compra dels 28 vehicles és d’aproximadament 8,2 milions d’euros. El primer pas d’aquest procés de renovació va estar l’aprovació del plec d’homologació dels vehicles, que ha de definir les característiques dels autobusos, des del tipus de combustible a la llargada del vehicle, la seva capacitat, etcètera.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: