Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Repsol realitza un simulacre d'emergència general a la refineria de la Pobla de Mafumet

La prova ha comptat amb la participació d’efectius de Bombers de la Generalitat i de Bombers del Parc Químic, així com els propis del C.I. de Repsol

Imatge d'arxiu d'un simulacre d'emergència general realitzat a la refineria de la Pobla de Mafumet Imatge d'arxiu d'un simulacre d'emergència general realitzat a la refineria de la Pobla de Mafumet REPSOL
Empreses Redacció Infocamp
Divendres, 12 Mai 2017 07:56

Repsol ha realtizat aquest dijous un simulacre d’emergència general a la refineria de la Pobla de Mafumet. El simulacre ha comptat amb la implicació de tot el personal del Complex Industrial (tant de treballadors de l’empresa com de les empreses contractistes), i hi han intervingut efectius dels Bombers propis del C. I. de Repsol, els del Parc Químic i els de la Generalitat.

El simulacre s’ha localitzat a la unitat d’hidrotractament (Hidrocracker), de la refineria de la Pobla. Durant el mateix s’han activat les sirenes amb el toc d'Emergència parcial i posteriorment General, i s’ha transmès informació per megafonia i interfonia en sales de control i tallers. A la finalització del simulacre s'ha activat el toc de tot segur.

Durant la simulació s’han emprat tots els dispositius i efectius tal i com es realitzaria en un cas real, i s’han seguit totes les directrius emprades pel Pla d’Emergència interior, inicialment, en emergència parcial, i posteriorment en emergència total/General.

El simulacre ha començat a les 15:00 hores i ha finalitzat a les 16:30 h. Seguint el Pla d’Emergència Interior, el personal s’ha constituït en Grups d’emergència, cada un d’ells amb tasques específiques d’actuació. Tot l’operatiu està coordinat pel Comitè d’emergència.

Per a la companyia, els simulacres tenen diversos objectius: Entrenar a les persones més directament involucrades a les tasques de seguretat i lluita contra incendis, recordar al personal les seves tasques, funcions i accions en un cas d’emergència, revisar i comprovar els plans de seguretat i processos establerts, revisar les actuacions i coordinació dels grups, i revisar el funcionament dels sistemes d’emergències.

La realització del simulacre s’ha comunicat amb antelació a les administracions competents i a les entitats i col•lectius amb els que l’empresa manté canals oberts de comunicació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: