Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El clúster ChemMed es posiciona a l'exterior en una jornada a la Pineda

El ‘hub' petroquímic tarragoní vol afavorir les potencialitats de les comarques tarragonines

La jornada es duu a terme avui i demà a la Pineda (Vila-seca) La jornada es duu a terme avui i demà a la Pineda (Vila-seca) R.SEGURA/ ACN
Empreses Agnès Llorens
Dijous, 11 Mai 2017 08:36

Donar a conèixer el clúster que formen la indústria petroquímica de les comarques de Tarragona i la seva associació estratègica amb el Port de Tarragona –el clúster ChemMed– i deixar patents els avantatges que aporta un territori com les comarques de Tarragona per a aquest sector productiu. Aquests són els objectius que persegueix la trobada internacional del sector que reuneix, aquest dijous i aquest divendres, les principals empreses a la Pineda (Vila-seca).

La trobada, a càrrec de la consultora internacional Argus Dewit, ha estat organitzada amb l'objectiu de donar a conèixer als mercats europeu i internacional les possibilitats estratègiques i de negoci que ofereix el pol petroquímic de les comarques de Tarragona. “Quan vam impulsar el clúster ChemMed, fa tres anys, ja sabíem que aquest seria un projecte a llarg termini, per la qual cosa estem molt satisfets de la celebració d'aquesta trobada al nostre territori”, confirma el president de l'AEQT i de ChemMed, Josep Francesc Font, que també va aprofitar la sessió inaugural de la jornada per recordar que els principals objectius del hub que formen el Port de Tarragona i les empreses del sector té com a màxim objectiu “promocionar la marca Tarragona i destacar les grans oportunitats que suposa el nostre territori per a empreses de tot el món”.

El president del Port de Taragona, Josep Andreu, va coincidir plenament amb les declaracions de Font i hi va afegir que “cal seguir buscant noves oportunitats”. Sobre alguns dels esculls que actualment es troba el sector per seguir avançant –entre els quals, l'elevat preu del cost de l'energia i la falta d'infraestructures com l'ample internacional de transport de mercaderies–, Andreu va apuntar: “Cal que continuem treballant en espera que aquestes qüestions es resolguin en un termini raonable”, va destacar el president del Port.

S'obren noves opcions per al mercat europeu

La trobada que aquests dos dies es duu a terme a la Pineda servirà per tractar de les principals tendències que mouen un sector que està en constant moviment i analitzar, entre altres qüestions, el posicionament de l'Orient Mitjà, el pes de la Xina i el gran potencial de països com l'Índia. Segons destaquen els membres de ChemMed, el futur del sector a Europa “s'ha recuperat i cal estar presents per aprofitar-ho”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: