Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Possible ERO d'extinció en una paperera d'Alcover

L'empresa, on encara treballen 131 persones, acumula un deute amb uns 90 proveïdors de fins a 16 milions

La paperera Abelan Catalana, a Alcover, acumula gairebé cent anys d'acivitat La paperera Abelan Catalana, a Alcover, acumula gairebé cent anys d'acivitat ACN
Empreses El Punt Avui/ACN
Diumenge, 30 abril 2017 10:45

La paperera Abelan Catalana, a Alcover, podria estar preparant un expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció per acomiadar els 131 treballadors que queden a la fàbrica. La notícia, que el diari Expansion va avançar, ha agafat per sorpresa tota la plantilla, inclòs el comitè d'empresa. La direcció d'Abelan Catalana no va voler ni desmentir ni confirmar la informació i va refusar de fer declaracions.

Fa quatre anys que la fàbrica és en mans d'un fons d'inversió, PHI Industrial, amb oficines a Barcelona i Madrid. D'aleshores ençà, els acomiadaments han estat continus a la paperera, que abans pertanyia a la multinacional americana Newark Group: els 212 treballadors del 2012 s'han vist reduïts als 131 actuals, segons van confirmar fonts de recursos humans.

L'empresa acumula un deute amb uns 90 proveïdors de fins a 16 milions i els treballadors ja fa temps que sospiten que el tancament podria ser el desenllaç de la complicada situació. Al començament d'any va entrar en concurs de creditors i ara es podria proposar la liquidació total. El portaveu del comitè d'empresa de la paperera, Manel Cala, va rebre per sorpresa les últimes informacions sobre el futur de la planta, on encara treballen 131 persones. Si l'expedient prospera es presentarà al jutjat mercantil número 1 de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: