Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dow ven una planta de la Canonja a la coreana SK Global Chemical

La desinversió del negoci de copolímers d’Etilè Àcid Acrílic (EAA) forma part de la fusió entre Dow i DuPont que es farà efectiva el primer semestre del 2017

Instal·lacions del complex químic de Tarragona de Dow Chemical Instal·lacions del complex químic de Tarragona de Dow Chemical CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dijous, 02 Febrer 2017 18:51

The Dow Chemical Company ha anunciat avui que ha arribat a un acord per a vendre el seu negoci global de copolímers d’Etilè Àcid Acrílic (EAA) i Ionòmers a l’empresa coreana SK Global Chemical Co., LTD., una filial de SK Innovation, com a part del procés en curs per a obtenir les aprovacions per a la fusió definitiva entre Dow i Dupont. La desinversió estarà condicionada a que Dow i DuPont tanquin la seva operació de fusió, a més d’altres condicions que inclouen la documentació reglamentaria i les obligacions relatives a la legislació laboral i corporativa.

Dow és productor líder de copolímers de EAA, que comercialitza sota la marca PRIMACOR™ dins del negoci de Packaging and Specialty Plastics (Plàstics per a Embalatge i Especialitats). Per evitar un excés de producció de copolímers d’EAA, les autoritats regulatòries van demanar que es fes efectiva la compra-venda del negoci. L’acord de desinversió afecta a una planta de producció al Complex Industrial de Dow Tarragona a la Canonja i a un altre al de Freeport (Texas), així com les patents i les marques registrades de productes.

La planta d’EAA de la Canonja

Sota els termes de l’acord de compra, SK Global Chemical complirà amb determinats contractes i altres acords, tant amb clients com proveïdors. De moment, la venda només implica un canvi de titularitat i no tindrà incidència sobre els treballadors de la planta de la Canonja. No serà fins que no es tanqui la fusió entre Dow i DuPont, -a finals del primer semestre-, quan les autoritats regulatòries determinaran quin serà el model més adequat a seguir i quin grau d’afectació real tindrà. Sigui com sigui, les instal·lacions de la Canonja continuaran actives.

"L’anunci d’avui suposa un pas més en les nostres conversacions amb les autoritats que vetllen per la competència en els mercats. Continuem treballant amb els organismes reguladors de tot el món, amb la finalitat de seguir fomentant el diàleg i obtenir l’autorització definitiva per a la fusió proposada", afirma Andrew Liveris, president i CEO de Dow.

Dow i DuPont estimen que les operacions previstes per a separar els seus negocis -en agricultura, ciència dels materials i productes especialitzats- tinguin lloc uns 18 mesos després del tancament de la fusió, és a dir, cap a finals del 2018 o principis del 2019.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: