Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Covestro aposta per un centre logístic

Generarà 15 llocs de treball, però en destruirà 120 amb el tancament d'MDI

Protesta ahir dels treballadors a la porta del complex de Covestro a la Canonja Protesta ahir dels treballadors a la porta del complex de Covestro a la Canonja AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI
Empreses Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 02 Febrer 2017 08:07

La multinacional Covestro, que disposa d'un complex químic al polígon sud del Tarragonès, va anunciar ahir que durant el segon semestre d'aquest any posarà en marxa un centre logístic dedicat a la recepció i distribució a la península de l'àcid clorhídric provinent d'altres plantes de Covestro. Amb una inversió de tres milions d'euros, la companyia vol compensar així en part l'impacte del tancament de la planta d'MDI que té a la Canonja i que a final d'any deixarà de ser operativa per una decisió “estratègica” de la direcció de la multinacional, segons va detallar el director general de Covestro a l'Estat, Andrea Firenze.

L'àcid clorhídric és, de fet, un dels components que es produeixen a la planta d'MDI de Covestro a la Canonja, i que, un cop tanqui, s'haurà de fer arribar de l'estranger per abastir tant la planta de poliuretans que la companyia mantindrà al Tarragonès com les empreses associades que treballen al mateix complex. Mentre que el tancament d'aquesta planta comportarà la pèrdua d'aproximadament 120 llocs de treball, el nou centre logístic tan sols està previst que en generi quinze.

“Continuem treballant buscant noves solucions, ja sigui amb nous projectes o amb altres empreses”, va detallar Firenze. Una de les prioritats de Covestro és trobar noves empreses que vulguin operar al seu complex a la Canonja.

Insatisfacció entre els treballadors

Els representants dels treballadors de Covestro a la Canonja van rebre amb fredor l'anunci de la nova inversió. Malgrat reconèixer que és “una bona notícia”, el president del comitè d'empresa, Ramón Viñas, va subratllar que l'operació està lluny de servir per recol·locar els 120 treballadors que està previst que s'acomiadin a finals d'any. “Estem canviant un centre de producció per un de logística”, es va lamentar,a més d'insistir que la decisió de tancar la planta de MDI és una “deslocalització” encoberta per dur la producció a Alemanya. Malgrat que el comitè està dialogant amb la direcció des de fa un any, no descarten accions de pressió si no hi ha “resultats”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: