Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'11è Sikarra premia la revista "La Segarra" de Santa Coloma de Queralt

L'acte va tenir lloc al Casal de Calaf amenitzat amb la música i veu de Lídia Pujol

L'11è Premi Sikarra va guardonar ahir dissabte la revista "La Segarra", de Santa Coloma de Queralt L'11è Premi Sikarra va guardonar ahir dissabte la revista "La Segarra", de Santa Coloma de Queralt EFES
Comunicació Redacció Infocamp
Diumenge, 20 Març 2022 12:13

El Premi Sikarra que organitzen la Fundació Jordi Cases i Llebot i L'Espitllera Fòrum d'Estudis Segarrencs va guardonar ahir dissabte la revista "La Segarra", de Santa Coloma de Queralt. L'acte va tenir lloc al Casal de Calaf i va comptar amb la presència de l'alcalde de la població, Jordi Badia.

La presidenta de l'Espitllera Fòrum d'Estudis Segarrencs, Maria Garganté, va destacar el fet que el lliurament es faci a l'Alta Segarra i que el Premi sigui per una entitat de la Baixa Segarra, ambdues poblacions fora de la Segarra administrativa, tot i així, "dos territoris que se senten estretament lligats a la Segarra". Garganté va destacar com persones que han col·laborat en aquest sentiment d'identitat l'historiador Ramon Boleda, de Verdú, i l'escriptor Ramon Turull, de Cervera, dels quals enguany se celebra el seu centenari i també el poeta de Sanaüja, Joan Margarit, traspassat ara fa un any.

Va recollir el Premi la presidenta de la revista La Segarra, Anna Albareda, que va recalcar els 43 anys de trajectòria d'una publicació amb un tiratge de 2.000 exemplars, plenament integrada a la vida local i que és el pont de comunicació amb els colomins de fora vila.

L'acte va comptar amb l'actuació de la cantant Lídia Pujol, arrelada a Torà. Aquesta és l'onzena edició del lliurament d'aquest premi que reconeix la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l'estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra.

El guardó es una escultura de l'artista Anna Marín-Gálvez que reprodueix la moneda Sikarra, adquirida per l'Espitllera i la Fundació Jordi Cases, documentada fa 2.300 anys i que s'exposa al Museu Comarcal de Cervera.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: