Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona Ràdio estrena nova web per Sant Jordi

El nou portal ha estat configurat amb un sistema de gestió de continguts punter fruit d’un acord entre Google i Wordpress per donar suport als mitjans locals

Detall de la portada de la nova web de Tarragona Ràdio Detall de la portada de la nova web de Tarragona Ràdio INFOCAMP
Comunicació Redacció Infocamp
Dissabte, 24 abril 2021 14:30

En un any especial, de 35è aniversari, l’emissora municipal de Tarragona ha decidit fer un pas endavant i una aposta clara per la innovació i l’adaptació digital. Una oportunitat que permetrà ampliar els canals de comunicació amb l’audiència, amb més informació i més proximitat i sempre amb l’FM com a joia de la corona.

Tarragonaradio.cat serà l’espai on l’actualitat de Tarragona i la demarcació se seguirà a través de notícies, reportatges i entrevistes en profunditat. Amb un cop d’ull a la portada, la ciutadania podrà conèixer la darrera hora informativa del territori amb notícies dels àmbits de Cultura, Societat, Política, Economia, Salut i Esports. Tot plegat, amb un disseny de notícies i blocs destacats atractiu i accessible, que facilita la visita dels usuaris i permet navegar per la web amb qualsevol dispositiu.

La presidenta de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT), Paula Varas, assegura que la posada en marxa de la nova web suposa un pas endavant molt important, no només pel futur de l’emissora, sinó també de la ciutat: “Volem situar l’emissora al capdavant dels mitjans locals de Catalunya amb una estratègia de digitalització sense complexes, que entengui la nostra marca, Tarragona Ràdio, com un tot. No es tracta de sobreviure en la trista selva de les fake news i la informació escombraria, sinó tot el contrari, de donar exemple i fer pedagogia sobre la importància de comptar amb mitjans propis, públics i de qualitat, amb consciència de ciutat i adaptats als nous models de consum d’informació i entreteniment. Els mitjans de comunicació públics tenen un paper central en la construcció de la consciència i els valors col·lectius, per això és imprescindible arribar a les noves generacions amb noves formes i rutines de poducció”.

La nova web, un sistema punter de WordPress i Google

El nou portal de Tarragonaradio.cat ha estat creat amb un dels sistemes més innovadors del planeta, el CMS Newspack, fruit de l’acord tancat en 2019 entre la plataforma WordPress i el gegant d’internet Google per donar suport logístic a mitjans de comunicació locals de tot al món. Tanmateix, Tarragona Ràdio s’assegura la seva plena independència, ja que es mantenen els servidors i sistemes de seguretat propis i s’han optimitzat i adaptat les funcions i disseny al nou portal amb el suport de l’equip de l’empresa Studio Génesis (Tarragona). A més, tot el sistema és de codi obert, està disponible per a la seva descàrrega públicament i es controla mitjançant els serveis informàtics propis de l’EMMCT.

Paral·lelament, s’ha modernitzat també la plataforma Enacast (Barcelona), que permet escoltar la ràdio per Internet i facilita la difusió i gestió dels continguts d’àudio que neixen a l’FM i continuen el seu recorregut a la nova web. A més, el servei de gestió de la publicitat del nou portal web compta amb el suport de Delivery Media (Madrid), una de les empreses de gestió de publicitat per a mitjans de més abast de l’Estat.

Objectiu: potenciar els continguts de l’FM i ser un nou mitjà digital de referència

La nova plataforma digital comptarà amb peces periodístiques transmèdia, que inclouran elements d’àudio i vídeo, connexió directa amb les xarxes socials (Facebook, Instagram, YouTube, Spotify o Twitter), a més d’un suport fotogràfic ambiciós. Això permetrà que l’audiència pugui informar-se d’una manera més interactiva i rica, però amb el rigor i la professionalitat de sempre i amb una imatge renovada. Des de la portada es pot accedir a les pàgines personalitzades de tots els programes de la casa: El Matí de Tarragona Ràdio, Mig Matí, Tothom, Informatius, Ja Tardes, i Sempre Nàstic. Serà en aquests espais on trobareu les notícies relacionades amb els programes, i des d’on podreu accedir als continguts d’àudio provinents de l’FM.

L’objectiu és clar: aconseguir que la ciutadania tarragonina vegi Tarragonaradio.cat com un mitjà digital de referència multiplataforma. Perquè el nou sistema ens aporta la capacitat de ser més ràpids i directes sense perdre rigor, però també l’oportunitat de crear peces curoses, atractives i innovadores en format digital. Sigui des del 96.7 de l’FM o bé des de la pàgina web, l’audiència podrà estar informada en qualsevol moment del dia. La qualitat de la informació que generen els periodistes de Tarragona Ràdio arribarà de forma més directa i eficient als telèfons mòbils, ordinadors i tauletes, mitjançant una estratègia multipantalla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: