Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El planter periodístic del Camp puja fort

Es lliura a la Selva del Camp el 4t Premi de periodisme jove Joan Marc Salvat

Grau, Vidal, Garcia, Cartanyà i Margalef, els joves periodistes premiats Grau, Vidal, Garcia, Cartanyà i Margalef, els joves periodistes premiats REUSDIGITAL.CAT
Comunicació Reus Digital
Dissabte, 30 Novembre 2019 09:03

El jove talent del periodisme del Camp de Tarragona ha estat el protagonista de la segona sessió de les 9es Jornades de comunicació de Reus. El Castell del Paborde de la Selva ha estat l'escenari de l'acte de lliurament del premi que, en memòria de Joan Marc Salvat (1989-2015), organitzen els mitjans Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio i 'Infocamp.cat'. L'actor David Bagés hi ha intervingut per exposar als assistents la seva experiència als mitjans, i el cantautor Joan Masdéu ha posat banda sonora a una trobada conduïda per la comunicadora de 'Canal Reus TV' Anna Fortuny. Enric Garcia, Alba Cartanyà, Helena Grau i Júlia Vidal (ex aequo), i Irene Margalef han estat els distingits.

'Rigor' en temps de 'fake news'

En nom de l'organització, el director de LANOVA Ràdio, David Fernàndez, ha recordat "l'empenta i el caràcter" de Salvat i ha apuntat que se l'enyora a les redaccions dels mitjans per on va passar. Des del consistori selvatà, el batlle, Jordi Vinyals, ha celebrat que la convocatòria del premi s'hagi consolidat i que "any rere any" potenciï el talent del territori. Després, Bagés ha exposat la seva experiència com a actor, tot vinculant-la amb els mitjans de comunicació. Ha demanat "rigor" als joves que s'obren pas a la professió en època de 'fake news' i ha assenyalat "el poder" que tenen els periodistes "quan escriuen".

I, en acabat, ha estat l'hora en què s'ha fet públic el veredicte. Garcia, que ja en la primera edició del Premi de periodisme jove Joan Marc Salvat va rebre una menció d'honor, ha estat guardonat per la seva trajectòria periodística. Col·labora en mitjans del territori com 'Fet a Tarragona', així com Reusdigital.cat, és coautor del llibre 'Francesc Xammar i Vidal: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona' al costat de Ricard Lahoz, i s'ha implicat en projectes socials i educatius a Guatemala. El jurat ha atorgat el primer premi la periodista Alba Cartanyà pel seu espai 'Casa meva', emès temps enrere a LANOVA Ràdio, i en el qual donava veu a nouvinguts.

Segon premi ex aequo

El segon premi, de 700 euros, ha estat ex aequo per a les periodistes Helena Grau i Júlia Vidal. La primera, pel seu reportatge 'Reus refugi esborra fronteres' publicat a 'NW La revista de Reus'; la segona, per '15 jóvenes a pico y pala en el subsuelo del Museu bíblic', publicat al 'Diari de Tarragona'. Finalment, la fotoperiodista montbrionenca Irene Margalef s'ha endut el premi Òmnium Cultural Baix Camp gràcies a un recull d'imatges sobre la fira MontbriArt 2019.

Les 9es Jornades de comunicació de Reus es reprendran el proper dilluns, 2 desembre, a les 8 del vespre. L'activitat tornarà al Centre de Lectura, amb la ponència '25 anys de Mediapro', a càrrec del president del grup mediàtic, Jaume Roures.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: