Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cooperativa de Vila-rodona presenta un documental amb motiu del centenari del celler

El vídeo documental recull el testimoniatge de socis i treballadors i ens explica com han estat aquests 100 anys del celler

Imatge d'arxiu de la Cooperativa de Vila-rodona Imatge d'arxiu de la Cooperativa de Vila-rodona ARXIU / INFOCAMP
Comunicació Redacció Infocamp
Dimarts, 24 Setembre 2019 08:17

Diumenge passat, es va presentar al cinema del Casal de Vila-rodona el vídeo documental que ha elaborat la Cooperativa amb motiu del centenari del celler. Es tracta d’un vídeo documental elaborat pels periodistes David Ortega i Cristina González que recull el testimoniatge de socis i treballadors i ens explica com han estat aquests 100 anys del celler.

El celler cooperatiu va rebre la primera collita el 1919. Obra de l'arquitecte vallenc César Martinell, i impulsat per l’enginyer Isidre Campllonch i el vila-rodoní Pau Rabadà és, avui en dia l’únic celler modernista de Catalunya de les anomenades catedrals del vi que treballa a ple rendiment en les instal·lacions construïdes ara fa 100 anys.

Durant la presentació el periodista i director del documental David Ortega va destacar que “gràcies al testimoniatge de les persones que hi apareixen hem pogut elaborar un documental que traspua el sentiment del que és i ha estat el celler per a Vila-rodona. Si bé no és un documental d'història ens parla de l’evolució del celler i també de l’evolució d’un ofici, el de viticultor al llarg d’aquests 100 anys”.

El president de la Cooperativa de Vila-rodona, Adrià Rabadà, i el director del documental, David Ortega, van presentar el treball (COOP. DE VILA-RODONA): 

Adrià Rabadà i David Ortega

Per la seva banda, el president de la Cooperativa de Vila-rodona, Adrià Rabadà va manifestar que “el visionat d’aquest documental ens ha posat els sentiments a flor de pell. Era un dels actes importants dels que portàvem preparant des de fa dos anys juntament amb el llibre i el cava del centenari i ara ja podem dir que n’estem molt orgullosos. És un documental on participen una vintena de socis i tots transmeten el que és la Cooperativa: esforç, sentiment, estima a la terra a aquest territori i aquesta professió. Ens queda un testimoni d’aquest 100 anys i el futur que ens espera molt important”.

La presentació d'aquest documenta, que va reunir més de 150 persones, ha estat un dels actes principals del programa del centenari que va iniciar se el passat mes de novembre i que acabarà precisament el pròxim novembre amb motiu de la Festa del Vi jove que organitza la cooperativa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: