Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El tràiler del documental ‘El Cel de Prades’ surt a la llum amb les primeres imatges

El documental es va gravar amb la vila de Prades a les fosques

Imatge del documental ‘El Cel de Prades’ dirigit per l’astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte Imatge del documental ‘El Cel de Prades’ dirigit per l’astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte AJUNTAMENT DE PRADES
Comunicació Redacció Infocamp
Dissabte, 16 Febrer 2019 19:13

L'Ajuntament de Prades i Astroprades han publicat a les xarxes aquest divendres 15 de febrer el tràiler del documental ‘El Cel de Prades’. El documental dirigit per l’astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte ha estat impulsat pel Parc Astronòmic Muntanyes de Prades (PAMP), AstroPrades i l’Ajuntament de Prades. L’objectiu del projecte vol posar en valor la qualitat del cel de les Muntanyes de Prades i el Montsant. Ben aviat el documental final veurà la llum i serà exhibit al Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades.

Per a realitzar el documental, la matinada del passat divendres 8 de febrer, l'Ajuntament de Prades va apagar els llums del municipi durant dues hores. Es van poder capturar imatges a diferents indrets del poble i voltants amb la tècnica de càmera ràpida (en anglès timelapse).

                                   Imatge de la plaça dels Arbres, del documental: 

Plaça dels Arbres Prades

L’apagada va deixar a la vista un dels cels estrellats més impressionants que es recorden afavorit per l’anticicló i absència de lluna a més de la poca contaminació lumínica. La foscor va assolir màxims històrics mai registrats abans amb valors de 21,20 mag/arcsec2 al bell mig de la Plaça Major. Uns valors excepcionals donada la proximitat a les tres capitals: Tarragona, Lleida i Barcelona.

El dissabte 4 de maig està previst organitzar una nova apagada de llums amb la jornada 'Prades apaga els llums i encén els estels' amb activitats d'astronomia gratuïtes per a tots els públics. Aquesta jornada donarà el tret de sortida al II Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant que enguany comparteix edició amb el IV Concurs de fotografia del Parc Natural del Montsant.

del documental 'El Cel de Prades' de Carlos Uriarte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: