Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Joves periodistes de present i futur

La tercera edició del Premi de Periodisme jove Joan Marc Salvat distingeix comunicadors del territori de prometedora trajectòria

Foto de família amb els premiats en la tercera del Premi de Periodisme jove Joan Marc Salvat Foto de família amb els premiats en la tercera del Premi de Periodisme jove Joan Marc Salvat FOTOS: FABIÁN ACIDRES
Comunicació Reus Digital
Diumenge, 25 Novembre 2018 10:53

Senzillesa. Tenacitat. Honestedat. I joventut. Aquestes són les virtuts que tenen els comunicadors distingits en la tercera edició del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat. En un acte dut a terme aquest passat dissabte al vespre al Castell del Paborde de la Selva del Camp, els mitjans Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio i 'Infocamp.cat' han reconegut la prometedora trajectòria d'un grup de professionals amb ganes de viure "la professió més bonica del món", tal i com l'ha descrita el padrí de l'actual certamen, Xavier Graset. Aquest ha tingut un record per a l'enyorat Salvat (1988-2015) tot apuntant "el compromís" que va tenir amb la societat a l'hora d'informar el públic.

Primer premi ex aequo per Helena Gassull (Revista NW) i Joel Gomis (Diari de Tarragona): 

premi òmnium Joan Marc

 

Enguany, a més, s'ha impulsat un nou premi a càrrec d'Òmnium Cultural Baix Camp. Aquest ha estat per al duet format per Joan Gomis i Rut Guerrero, que temps enrere van recollir al seu treball de final de grau universitari les tres dècades de suport que el Front reusenc ha donat al Reus Deportiu. El segon premi, ex aequo, ha estat per a Laia Molné i Toni Cabanillas. La primera ha estat reconeguda per la sèrie d'articles 'Singularitats marítimes' sobre la relació històrica de Torredembarra amb el mar publicats a 'Infocamp.cat'; el segon, pels seus treballs periodístics per al 'Fet a Tarragona'. Helena Gassull, amb un reportatge publicat a la revista 'NW' de Reus centrat en la tasca de Càritas; i Joel Gomis, amb un recull d'articles publicats al 'Diari de Tarragona', han compartit ex aequo el primer premi. Finalment, s'ha reconegut la trajectòria d'Anna Fortuny, actualment a 'Canal Reus TV'.

Segon premi ex aequo per Laia Molné (InfoCamp) i Toni Cabanillas (Fet a Tarragona): 

2n premi Laia Molné

La vetllada ha inclòs diversos parlaments. El primer, per part del batlle selvatà, Jordi Vinyals, ha mostrat la seva satisfacció perquè el premi s'ha consolidat. Posteriorment, i en representació de Reusdigital.cat, el seu director, Marià Arbonès, ha recordat l'actitud de Salvat "a la feina i a la vida", sempre "amb un somriure als llavis". Graset, després, ha apuntat que "s'ha vist reflectit" en la dilatada experiència de Salvat tot i la seva joventut quan ha evocat els seus primers passos al sector. "Jo també vaig començar per la premsa de proximitat", ha recordat tot citant el seu pas per 'Ràdio Salou' o 'El pont de fusta'. "El contacte directe amb les fonts és el millor de treballar en un mitjà local o comarcal", ha afegit. El comunicador s'ha centrat també en la seva etapa a 'Catalunya Ràdio' a Madrid i ha convidat els joves periodistes a combatre "amb rigor i fermesa" les anomenades 'fake news' que proliferen "en determinades redaccions".

           Premi d'Òmium Baix Camp per a Joan Gomis i Rut Guerrero: 

1r premi ex aequo

La vetllada s'ha tancat amb una actuació musical d'Albert Basora i David Cuenca, integrants de la banda The Krav maga. Tots dos han destacat que Salvat els va entrevistar per a un espai de 'Canal Camp' i que els va mostrar "la seva passió per la feina de periodista". El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat compta amb el suport de l’Ajuntament de la Selva del Camp, l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, la Cambra de Comerç de Reus, Òmnium Cultural Baix Camp i Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Tarragona.

                            Reconeixement a la trajectòria d'Anna Fortuny:  premi Anna Fortuny

Enllaços amb la sèrie 'Singularitats Marítimes' de Laia Molné, publicada a InfoCamp el mes d'agost del 2018:

Torredembarra, l'últim far

El gran biòtop, del somni a la realitat

Els Muntanyans en moviment constant

L'Alfa Omega, símbol de llibertat

 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: