Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Presenten el setmanari 'La República' a Reus

El número 1 sortirà el pròxim dissabte 26 de maig

El periodista i director del setmanari, Carles Ribera i la periodista tarragonina Carina Filella, equip humà de la publicació El periodista i director del setmanari, Carles Ribera i la periodista tarragonina Carina Filella, equip humà de la publicació JOAN GOMIS
Comunicació Joan Gomis/ Reus Digital
Dilluns, 21 Mai 2018 08:26

El setmanari 'La República', un producte de l'editorial 'Maig 2011', ha presentat aquest dissabte al Centre de Lectura, els seus objectius editorials. El mitjà va començar el camí el passat 28 d'abril amb la revista pilot que inclou una entrevista a Carles Puigdemont des de Berlín i un article de Jordi Cuixart des de la presó d’Estremera. Aquest pròxim dissabte, 26 de maig sortirà el número 1, "una lectura amb elements molt gràfics" tal com ha afirmat el seu director Carles Ribera.

La 'República' neix com "una capçalera republicana per normalitzar el mapa mediàtic català”, ha apuntat el seu director, qui ha afegit que "Catalunya no és una república, encara, però existeix la Catalunya republicana, hi ha més de dos milions de persones que se senten còmodes amb aquest concepte cívic i polític". El setmanari aposta per un periodisme escrit, tot i que també té presència en el món digital, disponible només pels subscriptors. El seu director, Carles Ribera ha apuntat que "encara que el sector estigui en declivi, creu que el setmanari té la possibilitat de fer-se un espai" i tot justificant la decisió ha afegit que “avui dia els ingressos comercials són més grans en paper que en digital”. Tanmateix, Ribera creu que "hi ha un transvasament de la premsa monàrquica cap a la premsa republicana". En l'aspecte de les subscripcions digital de pagament, el director del mitjà ha expressat contundentment que "El periodisme té un preu, hem de reivindicar la nostra professió".

La República compta amb diverses seccions en què l'àmbit polític i cultural prenen rellevància. "Un dels pilars del republicanisme és la cultura", ha subratllat Ribera. Així doncs la publicació compta amb la signatura de firmes consolidades com Salvador Cardús, Ramón Cotarelo, Gemma Calvet, Magda Gregori, Martí Gironell o Bea Talegón. Tot i això, el gironí Ribera ha indicat que "el grup té la intenció de crear una revista d'informació general que pugui estar en un centre cívic, en un bar i que informi del país d'una manera reposada i tranquil·la amb pàgines dedicada a la gent jove".

El setmanari 1, que sortirà el dissabte 26 de maig comptarà com a plat fort amb una entrevista a Puig, Serret i Comín, consellers exiliats a Brussel·les, un anàlisi del país i un reportatge sobre un any vista de les eleccions municipals i les seves deu claus, entre altres temes.

El número 0 publicat el passat 28 d'abril va obtenir amb una venda superior de 51.000 exemplars, "una sorpresa molt agradable" com apunta Ribera. A partir del 26 de maig 'La República' es publicarà de forma setmanal, un inici empresarial que el grup espera amb "esperances que es pugui consolidar al mercat".

La publicació escrita té un preu de 2 euros al quiosc i el diumenge 2'5€ amb el Punt Avui, mitjà del qual provenen gran part dels quinze periodistes que conformen l'equip humà. La subscripció anual té un preu de 12 euros per la subscripció digital i 72 euros per al setmanari en paper més l’accés digital.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: