Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Front comú de veïns i ecologistes per demanar l’aturada de la Budellera

Els veïns de Llevant i Ponent de Tarragona, Salvem la Platja Llarga i una quinzena d’entitats més presenten al·legacions contra el pla urbanístic

La Cambra de Comerç de Tarragona ha acollit l'acte de presentació d'al·legacions contra el pla urbanístic de la Budellera. La Cambra de Comerç de Tarragona ha acollit l'acte de presentació d'al·legacions contra el pla urbanístic de la Budellera. JOSEP CARTANYÀ.
Urbanisme Josep Cartanyà
Dilluns, 21 Novembre 2016 20:15

Els veïns de Llevant i Ponent, la plataforma Salvem la Platja Llarga, i una quinzena d’entitats veïnals i ecologistes, han escenificat avui la unitat d’acció per aturar el pla urbanístic PP24 de la Budellera en un acte celebrat a la Cambra de Comerç de Tarragona. La presidenta de la FAV Llevant, Gemma Fusté, ha anunciat que s’ha presentat un plec d’al·legacions en què “demanem que es deixi sense efecte l’aprovació inicial d’aquest pla faraònic i que es faci de nou”. Els veïns no volen que s’urbanitzi “tot l’àmbit de cop” i volen que es faci per parts, segons la necessitat de creixement. Fusté considera que el PP24 trenca l’Anella Verda i va recordar que el pla parcial proposa com a zones verdes “els barrancs o zones difícils d’accés”.

La FAV Llevant també demana que l’actuació inclogui l’N-340, convertint-la en una via urbana. Els veïns alerten que el 80% dels 125.000 desplaçaments diaris estan pensats per l’A7 “quan no es pot preveure un nou enllaç a l’A7 si no compleix la distància que exigeix Foment”. El portaveu de Salvem la Platja Llarga, Joan Pons, ha afirmat que “el pla no encaixa amb el POUM i s’incompleix en temes com la continuïtat de l’Anella Verda o el respecte als camins històrics”. Contraris a l’aparcament de 500 cotxes previst al bosc, Pons ha apuntat com a solució ubicar-lo a la Ciutat de Repòs i Vacances. Veïns i ecologistes reclamen un pla de protecció especial per la platja Llarga, abans del PP24. El president de la federació de Ponent, Toni Peco, ha dit que la ciutat té altres indrets per créixer i que “el pla està pensat per als promotors i no pels ciutadans”.

La CUP també ha presentat al·legacions contra un projecte “que promourà edificacions molt agressives i destrucció massiva de massa forestal”. ERC-MES-MDC ha reclamat “diàleg” amb els veïns i demana que es tinguin en compte les al3legacions.

Els geògrafs de la URV posen en dubte el pla

Un grup de quatre professors de Geografia de la URV han fet una carta en què afirmen que el PP24 planteja “diversos dubtes”. En primer lloc, alerten que la urbanització prevista suposaria l’ocupació d’un espai lliure proper al centre i al litoral “que acompleix funcions ecològiques i de lleure, que es veurien clarament afectades”. Si en el futur es desenvolupa el PP de Terres Cavades, l’accés als espais lliures encara seria “més dificultós”. També alerten que cal assegurar la presència d’elements de pedra seca i de camins històrics a la Budellera. Finalment, recorden que Tarragona “perd població des de fa cinc anys” i dubten que es necessitin els 6.000 habitatges del pla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: