Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El comerç del Vendrell activa un projecte de fidelització

Pretén guanyar competitivitat i millorar l'oferta per retenir els clients i evitar que se'n vagin a les grans superfícies comercials

La Fira de Santa Teresa del Vendrell va ser el tret de sortida de la prova pilot de la nova targeta al Vendrell. La Fira de Santa Teresa del Vendrell va ser el tret de sortida de la prova pilot de la nova targeta al Vendrell. CATI MORELL/ TAEMPUS.
Comerç Cati Morell / Taempus
Dijous, 29 Desembre 2016 08:07

El Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT), juntament amb l'Ajuntament del Vendrell, ha posat en marxa en l'últim trimestre de l'any un projecte de fidelització per al comerç local. Es tracta d'una targeta client similar a la que fan servir les grans marques i grans superfícies comercials, que permet que el client acumuli descomptes per a compres futures.

La iniciativa, que ja funciona en altres ciutats d'arreu de Catalunya –Vilafranca del Penedès, Vic...–, està pensada per millorar la competitivitat del petit comerç. El comerciant aplica un descompte a cada una de les compres que fan els clients, i els descomptes s'acumulen com si tingués una guardiola. El client pot gastar els descomptes que acumula en compres posteriors a la mateixa botiga. Així, el CIT pretén retenir els clients al petit comerç local.

Segons la gerent del CIT, Lourdes Martínez, l'economia local del Vendrell es basa fonamentalment en el comerç i l'hostaleria. El sector necessita modernitzar-se i posar-se al dia. Per això el CIT ha insistit molt en la formació en noves tecnologies, aparadorisme i atenció al client. Martínez creu que la targeta de fidelització pot ser un punt d'inflexió i empènyer alguns comerços tradicionals al canvi.

El CIT va introduir la targeta de fidelització amb una prova pilot en cinc botigues coincidint amb la Fira de Santa Teresa, a l'octubre. Els comerciants, segons ella, estan contents. Ara la targeta ja s'ha implantat en 22 botigues del Vendrell i hi ha llista d'espera. Això vol dir que totes aquestes botigues guanyaran en competitivitat i modernitzaran les seves instal·lacions com a conseqüència del nou model de venda.

Les potes de l'economia local

L'Ajuntament del Vendrell ha fet en els últims anys una aposta decidida per recuperar la ciutat de la situació econòmica que va provocar la crisi. En aquest moment el turisme i el comerç són les dues potes de l'economia local. L'Ajuntament del Vendrell ha buscat diferents fórmules per incentivar la reactivació del comerç al municipi: facilitats per emprendre, per accedir als locals buits, per capitalitzar l'atur i dinamitzar el sector. Després de la crisi del sector de la construcció, el govern del Vendrell creu que el sector dels serveis serà estratègic en el futur econòmic de la ciutat i de la comarca.

La iniciativa de la targeta de fidelització és una de les apostes dels comerciants, juntament amb les campanyes de promoció del sector com ara el 'Shopping Night' o la 'Nit de Tapes'. L'especialització i l'atenció al client han de ser el tret diferencial respecte a les grans superfícies comercials. Per això, tant l'Ajuntament com el CIT aposten per la formació dels botiguers i la inclusió d'eines de modernització en un sector clau en la definició dels models urbans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: