Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Assignatura pendent: les infraestructures

Millorar les connexions continua sent el gran escull per a les empreses

El Corredor del Mediterrani és una de les reclamacions més veteranes del territori. El Corredor del Mediterrani és una de les reclamacions més veteranes del territori. ACN.
Comerç Agnès Llorens
Dimarts, 01 Novembre 2016 11:16

Millorar i endreçar la xarxa d'infraestructures de comunicació de les comarques és, un cop més, la gran assignatura pendent per cohesionar una xarxa industrial potent a les comarques de Tarragona. Així ho revelen diversos informes recents de patronals i del sector empresarial de la demarcació, que un cop més reclamen que s'engeguin totes aquelles actuacions que permetin millorar la connexió del territori. En aquesta línia, Pimec Tarragona ha presentat recentment l'estudi Economia i pime a les comarques de Tarragona, una anàlisi que posa en relleu la prioritat fonamental que suposa el corredor mediterrani, una iniciativa que, segons la patronal, ha de servir per “connectar la indústria tarragonina amb els principals nuclis econòmics internacionals, desenvolupar el sector logístic i per aprofitar el port de Tarragona”.

En aquesta línia, Pimec també subratlla alguns altres esculls històrics a superar, com són l'elevat preu de l'energia elèctrica per a les empreses i la millora de les telecomunicacions –en especial el desplegament de la fibra òptica– en especial a les Terres de l'Ebre, la zona on es detecten, segons Pimec, les “principals mancances” en aquest aspecte.

Una altra de les reclamacions més destacables de l'anàlisi de Pimec és que cal que s'estableixi un major compromís per crear una xarxa de suport a la indústria. L'anàlisi de la patronal indica que les comarques de Tarragona són “un dels principals pols industrials” de Catalunya, però que es denota el “baix compromís de l'administració local”, que s'evidencia en el mal estat en què estan molts polígons industrials. Una altra de les grans demandes de les pimes tarragonines és la dificultat de trobar personal jove qualificat en treballs tècnics, com ara el metal·lúrgic o el d'instal·lacions.

Pel que fa a les oportunitats empresarials del territori, les dades exposades per Pimec assenyalen que un dels sectors que pot generar nous focus de negoci és tot l'àmbit que engloba les activitats relacionades amb el turisme i, de manera especial, indica que el Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca-Salou pot ser un dels projectes de futur de les comarques de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: