Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Guia del consum local sostenible de Torredembarra neix amb més de 50 comerços adherits

El catàleg publica una relació d'establiments que ofereixen productes sostenibles, de Km 0 i de segona mà o que fomenten la reducció de residus

Imatge de la presentació de la Guia del consum local sostenible de Torredembarra Imatge de la presentació de la Guia del consum local sostenible de Torredembarra ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Comerç Josep Cartanyà
Dijous, 24 Novembre 2022 13:13

Coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, aquest dijous s'ha presentat la Guia del consum local sostenible de Torredembarra, una iniciativa de l'Ajuntament realitzada amb la col·laboració de l'Associació Mediambiental La Sínia i GEPEC-Ecologistes de Catalunya. L'objectiu d'aquesta guia virtual és donar opcions al consumidor per promoure un consum de proximitat que repercuteixi de manera positiva en el territori que ens envolta. En total, la guia presenta 54 comerços de diversos sectors que ofereixen productes de proximitat o bé fomenten la reducció de residus.

El regidor de Comerç de Torredembarra, Josep Maria Guasch, ha subratllat que "cal tornar a tenir productes de proximitat" i considera que aquesta guia contribuirà "a conscienciar tant el comerç com la ciutadania".  

Al seu torn, el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que la guia té la voluntat de ser dinàmica i que confia que "s'hi afegeixin nous comerços i farà que altres establiments incorporin productes Km 0".

La representant del GEPEC-EdC, Laura Queral, ha destacat la diversitat de la guia, on s'hi poden trobar "productes ecològics, botigues que permeten portar els envasos des de casa o que fomentin que els residus acabin ben reciclats". Per la seva banda, Georgina Florejachs, de La Sínia, ha assenyalat que la guia també "permet conèixer quines opcions hi ha de consum sostenible".

La guia

La guia de consum per a l'usuari presenta establiments que ofereixen productes de proximitat o de producció pròpia com forns de pa, carnisseries, fruita i verdura, però també una farmàcia que recicla medicaments, una modisteria que arregla roba o botigues on es reparen ordinadors, entre altres.

A la guia hi ha un llistat de comerços amb icones de colors segones les categories següents: productes de proximitat; producció ecològica o sostenible; productes de segona mà; servei de reparació; comerç just; porta el teu envàs; i recollida de residus, on s'hi pot portar materials perquè siguin reciclats.

Podeu consultar la guia a aquest enllaç.

El Pla Local de Prevenció de Residus

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha avançat que properament s'aprovarà el Pla Local de Prevenció de Residus (2022-2027), que incidirà en mesures per a la reducció de residus, a més d'afrontar nous reptes com la millora del reciclatge d'oli domèstic i del tèxtil.

Altres actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Torredembarra són dos tallers per aprendre a reutilitzar tèxtil (el primer es va dur a terme dimarts i el segon aquest dijous) i el Mercat d’intercanvi i segona mà, que tindrà lloc aquest dissabte, 26 de novembre, de 10 a 14 h a la plaça Mn. Joaquim Boronat. Hi prendran part una trentena de parades de roba, mobles, joguines, llibres vinils, i entitats com Torrecat i Càrites. Durant el Mercat també es donarà a conèixer la 'Guia de consum local sostenible de Torredembarra'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: