Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Continua el desacord amb la ubicació del mercat de la verdura de Valls

Els paradistes segueixen en vaga i munten una taula informativa al centre històric

Paradistes del mercat de la fruita i la verdura de Valls, en peu de guerra, amb un plànol on es dibuixa la seva nova ubicació Paradistes del mercat de la fruita i la verdura de Valls, en peu de guerra, amb un plànol on es dibuixa la seva nova ubicació NÚRIA TORRES / ACN
Comerç ACN
Dimecres, 23 Març 2022 17:33

La polèmica entorn la ubicació del mercat de la fruita i la verdura de Valls segueix sense resoldre's. Com a mostra del desacord amb l'Ajuntament, els paradistes van deixar de muntar el mercat. Una setmana després continuen de vaga i aquest dimecres han col·locat una taula informativa al centre històric per exposar als veïns de la zona un plànol dels nous espais on pretén resituar-los el consistori. Molts veïns els han donat suport. En aquest estira-i-arronsa per consensuar una ubicació definitiva del mercat, els paradistes voldrien quedar-se al Portal Nou -passeig que han ocupat provisionalment durant la pandèmia-, mentre l'Ajuntament no contempla cap altra opció que el retorn a la seva ubicació tradicional, en ple casc antic.

L'Ajuntament no accepta sota cap concepte que els paradistes continuïn a la zona del Portal Nou, mentre els paradistes tampoc volen tornar al carrer de la Carnisseria. Malgrat que entre un lloc i l'altre la distància sigui mínima, per als paradistes la diferència és abismal, ja que al Portal Nou feien caixa i atreien nova clientela. "Un increment de vendes del 30% i 40%, allò tenia vida i anava a més, era la ubicació idònia", afirma el portaveu dels paradistes, Antoni Ferrer. "Tornar a una zona sense vida és tornar enrere, no evolucionar", manifesta.

Amb la negociació estancada i sense acord a la vista, ambdues parts han començat a rebaixar pretensions i posen sobre la taula contrapropostes que tampoc acaben de convèncer. El consistori els planteja redistribuir-se en quatre punts molt pròxims entre si al cor del centre històric: la plaça del Blat, l'espai annex dels arcs de ca Magrané, la plaça de l'Oli -on actualment només hi ha dos paradistes-, i un aparcament de zona blava pròxim, al carrer de Sant Antoni, una dispersió que rebutgen els paradistes i també clients habituals del mercat.

"És difícil de solucionar, però això de tants llocs no m'agrada, ara cap aquí, ara cap allà... la gent es despista", diu Antònia Magre. "És un plànol que no té ni cap ni peus, potser que preguntin als clients del mercat, que estàvem contents d'anar al Portal Nou", etziba Francesc Casanova. "Jo ja tinc una edat i si col·loquen les parades a tants llocs al final hauré de tombar tot el poble, millor tot en un mateix lloc", afegeix Joan Bové. "Això és com tornar a l'Edat Mitjana, els paradistes tenen raó, cal un lloc digne per al mercat", conclou Antonio Blázquez.

Per la seva banda, els paradistes s'avenen a buscar una altra ubicació. A tall d'exemple, proposen l'aparcament de l'Hort del Carme, a tocar d'una escola pública. Diuen que acceptaran una situació àmplia i que "tingui vida", requisits que, en la seva opinió, no reuneix el carrer de la Carnisseria. Alguns veïns d'aquest carrer veurien bon grat que el mercat trobés una altra localització. Remarquen que és un carrer molt estret on l'escarafall del muntatge de les parades, quan encara és molt d'hora, els resulta molest i amb poc espai per als camions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: