Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell rebrà mig milió d'euros dels fons Next-Generation per al projecte comercial 'Vilamar Centre'

La iniciativa vol revitalitzar el principal nucli comercial del municipi i ajudar al sector a refer-se de la crisi de la pandèmia

Imatge d'un carrer comercial del centre de Calafell, aquest Nadal Imatge d'un carrer comercial del centre de Calafell, aquest Nadal AJUNTAMENT DE CALAFELL
Comerç Redacció Infocamp
Divendres, 31 Desembre 2021 09:12

L’Ajuntament de Calafell rebrà 549.577 euros dels fons europeus Next-Generation, per al projecte comercial Vilamar Centre. La inversió serà el doble d'aquesta xifra, ja que la subvenció en cobreix el 50%. Aquests diners significaran una empenta important a una iniciativa que vol revitalitzar el principal nucli comercial i turístic del nostre municipi i, a la vegada, dinamitzar un dels sectors més castigats per la crisi provocada per la pandèmia.

La comissió d’avaluació del programa de suport al sector comercial s’ha reunit aquest 30 de desembre i ha aprovat 110 projectes arreu de l’Estat. El de Calafell, que es presentava dins de la categoria de zones d’alta afluència turística, és l’únic de la circumscripció de Tarragona de totes les categories que ha reeixit.

“El nostre era un molt bon projecte i així ha quedat acreditat”, diu l’alcalde, Ramon Ferré. “La zona comercial Vilamar Centre necessitarà actuacions a molts nivells i un pressupost més ampli. Però l’import assolit cobreix necessitats de futur que qualsevol eix comercial urbà ha de tenir i que aquests fons europeus venen precisament a subvencionar”, ha afegit.

El projecte que l’Ajuntament va presentar, i que ara ha estat aprovat, preveu quatre eixos d’acció:

Transició energètica: instal·lació de plaques fotovoltaiques, senyalització d’ubicació i disponibilitat de places de pàrquing per a descongestionar el trànsit i foment del transport públic, equipant les marquesines amb carregadors de mòbil i wifi.

Transformació digital: punts wifi i desenvolupament de l’aplicació “Calafell a casa” per a la compra en línia.

Inclusió social i cohesió territorial: creació d’una marca “Vilamar Centre”, per a agrupar els diferents establiments comercials.

Economia circular: gestió sostenible i reciclatge de residus porta a porta.

Els ajuts dels fons Next-Generation es vehiculen mitjançant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que pel que fa als sectors comercials i turístics és gestionat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: