Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El concurs per renovar les guinguetes de les platges de Cambrils rep dinou ofertes

La Mesa de Contractació està analitzant el contingut de les propostes per poder adjudicar les millors ofertes

Un total de 19 ofertes s’han presentat al concurs públic convocat per l’Ajuntament de Cambrils per renovar i gestionar les 21 guinguetes de platja del municipi Un total de 19 ofertes s’han presentat al concurs públic convocat per l’Ajuntament de Cambrils per renovar i gestionar les 21 guinguetes de platja del municipi ARXIU / INFOCAMP
Comerç Redacció Infocamp
Dijous, 02 Setembre 2021 10:35

Un total de 19 ofertes s’han presentat al concurs públic convocat per l’Ajuntament de Cambrils per renovar i gestionar les 21 guinguetes de platja del municipi. Aquest estiu n’hi ha 18 en funcionament. La Mesa de Contractació ha obert les pliques corresponents al procediment i està analitzant el contingut de les propostes per adjudicar les ofertes per a cada cas.

Des de l'Ajuntament es recorda que la renovació de les guinguetes per la temporada 2022 "respon a la voluntat de regularitzar la situació d’aquest tipus d’instal·lacions, d’acord amb les obligacions que estableix la llei". El procediment de licitació, que limita la presentació d’ofertes a un màxim de tres lots per persona licitadora, ha garantit el compliment dels principis legals, pel que fa a la lliure concurrència, la no-discriminació i igualtat de tracte entre els licitadors.

Tot i que en un principi es va donar com a termini per presentar ofertes el passat 2 d’agost, finalment l’Ajuntament va ampliar aquesta possibilitat fins al dia 16 d’agost per facilitar la màxima concurrència de persones i empreses interessades.

El concurs de mèrits es va establir tenint en compte criteris de valoració de les ofertes que garantissin els principis d’objectivitat establerts a la legislació patrimonial reguladora de l’autorització. Així, es va garantir el ple respecte als principis d’igualtat, no-discriminació, transparència i proporcionalitat.

El termini de l’adjudicació es va establir en quatre anys, que és el màxim que permet la Llei 8/2020, de 30 de juliol, de protecció i ordenació del Litoral, que en el seu article 11.g) fixa el termini de vigència de les autoritzacions que es puguin atorgar i de l'explotació dels serveis de temporada que es puguin adjudicar, que no pot excedir els quatre anys.

L'Ajuntament de Cambrils assenyala que l’objectiu és aconseguir, amb un model més homogeni, "una imatge més moderna, actual i funcional de les instal·lacions, garantint la singularitat de les guinguetes i mantenint uns estàndards mínims de qualitat". A partir del número de guinguetes instal·lades històricament a les platges de Cambrils, s’ha realitzat un nou disseny i s’han reubicat aquestes noves instal·lacions, tenint en compte diferents criteris tècnics.

Un concurs qüestionat per l'Associació de Xiringuitos de Cambrils

Des que es va convocar el concurs, l'Associació de Xiringuitos de Cambrils s'ha mostrat en contra de les bases del procediment. L'entitat assegura que presentar una oferta a aquest concurs "és inviable econòmicament" perquè el termini de l'adjudicació -de quatre anys- no permet recuperar la inversió. L'entitat tampoc està d'acord amb el model previst "allunyat de la qualitat i el prestigi actuals" perquè, segons els professionals cambrilencs, no està pensat per posar en valor la gastronomia i la singularitat de cada guingueta, sinó en les "franquícies" o les grans cadenes de restauració que tenen capacitat econòmica per muntar guinguetes a tot arreu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: