Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torna el Samà Slow Market de Cambrils

Una trentena de comerciants i artistes locals mostraran els seus productes al jardí històric de Parc Samà, de dijous a diumenge

Imatge de la primera edició del Samà Slow Market Imatge de la primera edició del Samà Slow Market ARXIU / INFOCAMP
Comerç Redacció Infocamp
Dimecres, 04 Agost 2021 18:01

La sensació de passejar relaxadament entre arbres centenaris i animals exòtics, gaudir de la seducció de l'arquitectura modernista, aturar-se sense presses en les parades d'artesania, flors, ceràmica, joieria, bijuteria, pintura ... Tot això es concentra en el Samà Slow Market, amb la seva segona edició que torna, des del dijous 5 fins al diumenge 8 d'agost, per reunir a una trentena de comerciants i artistes de Cambrils a les més de 14 hectàrees de Parc Samà.

Consum responsable i sense presses

El II Samà Slow Market ofereix quatre dies plens de música i esdeveniments per a tota la família, amb activitats específiques per als més petits. Com en la primera edició, la filosofia que inspira aquesta iniciativa consisteix a proposar "una experiència diferent de consum, que trenca la rigidesa de l'oferta convencional i proposa un retorn a un consum sostenible, responsable i sense estrès, en plena comunió amb la natura", subratlla Francisco Javier Castillo, CEO de DNA, empresa gestora del Parc Samà.

"Proposem -explica Castillo- la trobada en un ambient relaxat de la millor oferta comercial de Cambrils amb els seus clients, -al'aire lliure i sota els estàndards més elevats de seguretat sanitària-, en un espai ple de bellesa: un jardí modernista i romàntic creat el 1881, que s'esforça a recuperar la seva esplendor, on habiten més de 1.500 espècies de flora i fauna".

El comerç i el turisme, junts

L'èxit de la primera edició ha permès donar continuïtat al Samà Slow Market, que neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils, estimulada per les àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament. "Tenim clar que hem d'estimular les sinergies entre dos pols d'atracció molt importants per a la nostra economia i prestigi internacional, com són el Parc Samà i un comerç de primer nivell", exposa el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein.

"Durant aquests dies d'estiu -afegeix Klein- vam crear l'aparador per que tothom visiti i vegi de primera mà les nostres fortaleses: els que vagin a al Parc Samà també podran anar més tard a visitar Cambrils, i els que estiguin a Cambrils tenen com al·licient la visita a el parc amb el comerç i l'artesania local com a pretext ".

"La bona resposta de l'any passat -valora Teresa Recasens des de l'Associació de Comerciants Vilacentre- ens ajuda a encarar el futur: qualsevol esdeveniment que doni a conèixer la qualitat i diversitat del nostre comerç és benvingut; a més, per als artesans, aquest tipus de mercats són molt importants, i més ara ...Hem arrencat el 'Slow Market' en temps de pandèmia, i això ens ha suposat algunes limitacions, però ens estem fent un lloc entre les activitats d'estiu de tot Catalunya, i a més ajudem a divulgar el patrimoni natural i cultural de el Parc Samà perquè el visitant comprovi que el nostre destí no és només sol i platja ".

A l'igual que a la primera edició el Samà Slow Market s'enfoca també a divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per l'Organització de Nacions Unides com a part de la seva Agenda 2030. El Samà Slow Market vol mostrar la importància del consum i la producció sostenibles. El parc alberga el laberint dels ODS amb 17 pistes / preguntes (una per cada objectiu) que els visitants han de respondre durant el recorregut.

Calendari d'obertura i tarifes

La inauguració del II Samà Slow Market tindrà lloc el dijous dia 5 a les 12 hores; aquest dijous el parc tancarà a les 22 hores. Divendres i dissabte l'horari és de 10 del matí fins a les 12 de la nit. Diumenge, últim dia del Samà Slow Market, l'horari serà de 10 del matí a 10 del vespre. Durant tots els dies, els comerciants descansaran des de les 14 fins a les 17 hores.

Les tarifes per accedir a el parc durant el Samà Slow Market no varien (10 euros), excepte per a aquells que tinguin el passi anual (Samalina), que amb un abonament de 5 euros tindran accés a tots els dies de l'esdeveniment. Els residents de Cambrils tenen un 50% de descompte en l'entrada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: