Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La nova associació que aplega restaurants i oci nocturn de Salou reclama mesures per no perdre la temporada turística

Arons, que compta amb 80 establiments associats, proposa vacunar treballadors, proves pilot i exempció d'impostos

Imatge del president d'Arons, Eduardo Abenojar, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, i el secretari d'Arons, Germán Rueda, durant la presentació pública de l'entitat Imatge del president d'Arons, Eduardo Abenojar, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, i el secretari d'Arons, Germán Rueda, durant la presentació pública de l'entitat JORDI MARSAL / ACN
Comerç ACN
Dijous, 04 Març 2021 14:47

Arons, la nova Associació de Restaurants i Oci Nocturn de Salou, que aplega uns 80 establiments del municipi, ha reclamat a les diferents administracions mesures efectives per evitar perdre la temporada turística d'enguany per la covid-19. L'entitat, en la mateixa línia que la Fecasarm en la qual es troba integrada, reclama poder vacunar els treballadors de primer línia per poder començar a rebre turistes els pròxims mesos. També proposen posar en marxa proves pilot per garantir espais tancats lliures de virus i que les administracions apliquin exempcions d'impostos efectives per evitar que les empreses afectades per disset mesos de tancament hagin de presentar concurs de creditors i anar a la liquidació.

"Donem directament un servei sense que nosaltres estiguem vacunats. Per això reivindiquem que tinguem possibilitat d'estar vacunats tots i poder rebre a la gent, que ve ja vacunada, de la mateixa forma", amb aquestes paraules ha resumit el president d'Arons, Eduardo Abenojar, una de les principals demandes de la nova entitat, que segons ha remarcat, dona feina directament a uns 1.200 treballadors i 5.000 més de forma indirecta. "Gestionem el 70% del turisme que ve a Salou", ha precisat.

Després de disset mesos de tancament, el sector aspira a poder reprendre l'activitat amb l'arribada del bon temps i la previsió d'un possible retorn dels turistes estrangers, de països com el Regne Unit, on el ritme de vacunació es troba molt més avançat –20 milions de persones actualment i una previsió d'arribar a 30 al maig, segons el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas-.

Els empresaris de la nova associació plantegen, tal i com ho fa Fecasarm a la qual es troben integrats, la necessitat de promoure proves pilot amb mesures que siguin eficients per garantir la seguretat de l'activitat d'oci i hostaleria. Des de l'establiment de testos previs per accedir als locals fins la instal·lació d'aparells que poden arribar a eliminar la pràctica totalitat de les diferents variants de covid-19 i també el virus de la grip.

Boadas, però, ha lamentat que el Govern encara no hagi donat resposta a aquestes propostes i demana pressa a les administracions perquè els establiments puguin obrir amb garanties i no es produeixi una situació de "ridícul turístic" en l'àmbit internacional. "Salou no es pot permetre una temporada turística en blanc", ha afirmat. Critica que les restriccions són en realitat un "tancament encobert" i alerta que estan posant en risc "més de 30.000 llocs de treball" a la zona i 400.000 a tot Catalunya.

La nova associació Arons, que assegura aplegar la totalitat dels locals d'oci nocturn però també restaurants –un 20% dels associats-, ha lamentat també la manca d'ajuts per part de les diferents administracions. La seva creació, expliquen, respon també, de fet, a la necessitat d'interlocutar amb l'Ajuntament de Salou per treballar conjuntament i reforçar "un dels sectors de l'economia del municipi" que fins ara no ha estat reconegut com a tal, segons ha lamentat el secretari de l'entitat, Germán Rueda.

En aquest sentit, volen que el consistori condoni impostos apliqui una exempció de tributs a les empreses del sector per garantir la seva viabilitat. "Molts ajuntaments ja ho han fet", ha apuntat Boadas, qui ha apuntat que Fecasarm també trasllada aquesta demanda al govern espanyol fins el 31 de desembre de 2023. En aquest sentit, ha alertat que un 80% d'empreses del sector arreu de l'Estat es troben al límit de la insolvència i, per això, reclamen una ampliació de la moratòria per poder presentar un concurs de creditors i evitar les liquidacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: