Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les targetes moneder deixen un impacte de més de 270.000 euros als negocis locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Més de la meitat de la població es va beneficiar d'aquests ajuts de l’Ajuntament per al foment del teixit empresarial del municipi

Ús de la targeta moneder en un dels establiments locals adherits a la campanya "Fes-la rodar" Ús de la targeta moneder en un dels establiments locals adherits a la campanya "Fes-la rodar" AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Comerç Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Febrer 2021 08:57

Les targetes moneder que va lliurar l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant l’últim trimestre de 2020 han revertit en un impacte econòmic directe de més de 270.000 euros als negocis locals de serveis, comerç i restauració que es van adherir a la campanya “Fes-la rodar” (aquesta xifra, en realitat, és superior perquè les despeses que van sobrepassar l’import subvencionable no han estat comptabilitzades en aquesta ocasió). A aquests gairebé seixanta establiments va ser on els veïns i veïnes beneficiàries d’aquests nous ajuts per al foment del teixit empresarial local es van poder gastar les targetes, amb què el consistori va subvencionar la compra de béns i serveis de la ciutadania a aquests negocis que es van veure obligats a cessar l’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

De les 1.121 targetes atorgades a les persones físiques i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d’aquests nous ajuts, 914 van ser “Targetes Consum 100% Plus”, per a les llars que superaven els valors de renda fixats, i tenien un saldo d’entre 50 i 160 euros. Amb aquestes targetes, les persones beneficiàries d’aquest ajut només havien de pagar el 50% de l’import dels productes o serveis que compraven. De l’altre 50% se’n feia càrrec l’Ajuntament.

Les altres 207 targetes van ser “Targetes Consum 100%”, per a llars municipals que estaven en els límits de renda establerts en les bases reguladores de la subvenció, i tenien un saldo que oscil·lava entre els 100 i els 320 euros, a bescanviar íntegrament.

La regidora de l’Àrea de Promoció econòmica, María José Gómez, ha valorat molt positivament aquesta primera convocatòria dels ajuts per al foment del teixit empresarial, no només perquè la inversió municipal de 157.975 euros s’ha vist revertida en una activitat de 270.360 euros als negocis locals, sinó també perquè ha servit per “evitar la fuga del consum fora del municipi i per fer un pas endavant cap a la digitalització de la ciutadania i de les empreses locals, amb la tramitació dels ajuts de manera electrònica”.

Noves campanyes

En vista de l’èxit d’aquesta primera campanya del “Fes-la rodar”, l’Ajuntament preveu obrir enguany dues noves convocatòries d’aquests ajuts: una a la primavera i una altra a la tardor. Per aquest motiu, recorda als veïns i veïnes que ja tenen la targeta moneder que l’ han de conservar (en cas de pèrdua, hauran de demanar un duplicat que tindrà un cost de 10 euros) i anima a aquelles persones que no la van sol·licitar que la demanin quan s’obrin les noves convocatòries de subvencions, per obtenir-la de manera gratuïta i poder-se’n beneficiar, tal com ho han fet ja 3.400 veïns i veïnes del municipi (un 52,5% de la població).

Mesures per la crisi de la covid-19

Les targetes moneder va ser una de les mesures que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va posar en marxa l’any passat per reduir l’impacte negatiu de la crisi de la covid-19 en l’economia local i en l’ocupació. Amb aquest objectiu, a més de crear aquests ajuts per al foment del consum i del teixit empresarial local, entre altres accions, el consistori va modificar les bases de les subvencions per a la contractació de treballadors en atur i les bases del programa d’ajuts per al foment de l’autoempresa, perquè els autònoms i les micro i petites empreses del municipi que es van veure obligats a cessar l’activitat o a reduir l’activitat en més del 75% dels seus ingressos habituals a causa de l’estat d’alarma poguessin beneficiar-se d’uns ajuts directes, a fons perdut.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: